© Rootsville.eu

Stef Paglia Trio (B)
tiltle: Light & Darkness (EP)
music: Bluesrock
release date: january 13, 2023
label: independent
info artist: Stef Paglia


© Rootsville 2022


We waren het ons al een tijdje aan het afvragen wanneer Stef Paglia een opvolger zou gaan voorstellen op zijn debuutalbum 'Never Forget' een album dat reeds sinds 2019 werd uitgebracht. Uiteraard zijn we ondertussen ook met z'n allen ten prooi gevallen van dat ene beestje dat de wereld kwam te veranderen en heeft Stef niet alleen werk met zijn trio maar is hij bovendien ook de leadgitarist van 'The Bluesbones' en werkt hij ook nauw samen met Kaz Hawkins.

Het begin van 2023 staat dus volledig in het teken van deze 'Light & Darkness'. Het laatste concert dat we 'live' konden beleven was de rockin' night van 'DLB on Stage' waar hij samen met Frank Hopper de zaal deed vol lopen. Op deze 'EP' krijgen we een vernieuwde Stef Paglia te horen en opent hij met 'Stand Up' een nummer dat reeds als single werd uitgebracht op 25 november 2022. Een nummer ook dat meteen al rockend door de speakers komt te rollen.

Op 23 december komt dan als kerstgeschenk 'Chasing Dreams' uit waarop Stef bijzonder soulvol uit de hoek weet te komen. Een mooi moment om met je geliefde samen te genieten en dit is ook wat Stef tijden de Corona periode heeft gedaan door samen met 'zijn' Iris deze beauty te componeren. Het fuzzy getinte 'Blue Eyes' geeft aan deze EP een heel andere dimensie mede ook door de backing vocals.

'Queen Of The Darkness' is dan weer donker getint en staat regelrecht tegenover het vorige nummer. Donker maar stevig wat hoort bij Stef's muziekkeuze. 'Please Come Back To Me' heeft een zekere 'je ne sais quoi' in zich van een lichtjes met funk aangedreven beat tot een bluesrock epos met diezelfde hot backing vox. De release party is voorzien in 'De Loods' te Aarschot op vrijdag 13 januari, dus allen daarheen! Of die backing vocals er ook zullen zijn is niet geweten ;-).

tracks:

1. Stand Up
2. Blue Eyes
3. Queen Of The Darkness
4. Please Come Back To Me
5. Chasing Dreams

musicians:

Stef Paglia
Geert Schurmans
Sven Bloemen