© Rootsville.eu

Stephen Doster (US)
tiltle: Over The Red Sea
music: Singer-songwriter
release date: march 4, 2022
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Stephen Doster

© Rootsville 2022


De in Austin wonende songwriter, gitarist en producer Stephen Doster trapte 2016 af met de Texas Songwriters Association die hem toevoegde aan de Texas Music Legends Hall of Fame. De gelegenheid erkende meer dan veertig jaar van zijn werk in de muziek. . In de loop van zijn carrière heeft Doster podia en studio's gedeeld met een lange en eclectische reeks muzikale grootheden, waaronder Joe Cocker, Lyle Lovett, Clarence "Gatemouth" Brown, James Honeyman-Scott, Little Feat, Mark O'Connor, Ricky Nelson, Squeeze, Marshall Crenshaw, Ani DiFranco, Ramblin' Jack Elliot en Nanci Griffith, met wie hij in 1985 op Austin City Limits verscheen. Hij heeft meer dan 60 albums voor andere artiesten geproduceerd, waaronder platen voor Maren Morris, Carolyn Wonderland en Stanley Smit.

Aan het begin van 2015 bevond Doster's albumrelease van eind 2014, Arizona (Atticus Records), zich bovenaan de 'Best of the Year'-lijsten bij de Austin Chronicle en de Austin American Statesman. Peter Blackstock noemde Arizona in zijn "Top Tien van 2014" in de Austin American Statesman en noemde het "prachtig vervaardigde klassieke gitaar- en pianopop". Blackstock nomineerde ook de plaat in The Village Voice's Pazz & Jop Poll voor het jaar. In 2018 was Doster terug met zijn derde soloplaat, New Black Suit, een album dat Doug Freeman van de Austin Chronicle prees om zijn "perfecte, stuwende melodieën in de toonsoort van reflectie".

Doster begon met het schrijven van liedjes in zijn tienerjaren en beschouwt dit nog steeds als het meest meeslepende onderdeel van het muziekmaakproces. Hij werkte mee aan verschillende nummers met Tommy Shannon en Chris Layton voor hun all-star compilatie Double Trouble Been A Long Time uit 2002. Met name het nummer "Baby There's No One Like You" werd opgenomen door Dr. John en Willie Nelson. De plaat was hun eerste release als Double Trouble na het overlijden van hun vriend en bandleider, Stevie Ray Vaughan. Het stond twee weken op nummer 1 in de Billboard Blues Chart.

4 maart 2022 is de releasedatum van Stephen Doster's "Over the red Sea" op faw records. De plaat wordt zijn derde solo-release in zeven jaar na het veelgeprezen Arizona en New Black Suit op Atticus Records. “Voor mij is de plaat een soort reisverslag dat begint met die boot op de omslag door de Hoorn van Afrika naar Londen, van Dublin naar Belfast, Virginia naar Mississippi, en terug naar huis naar Texas Hill Country voordat de wereld stopte.

De muzikanten die hun talenten aan "Over The Red Sea" lenen, zijn Chris Searles (drums en percussie), Sam Pankey (rechtop en elektrische bas), Seela (zang), Rich Brotherton (zang, cittern, tenorgitaar), Andrea Magee (zang, bodhran , penny whistle), Jon Grossman (vibrafoon, elektrische en akoestische piano, orgel), JM Stevens (zang), Brian Standefer (cello), Sam Jeffrey (bugel) en Doster (zang en gitaar). De plaat markeert de reünie van Doster met Searles en Standefer van zijn solodebuut Rosebud uit 1996.

tracks:

1 When I Cross The Divide
02 The Singing Bus Driver
03 Anything Could Happen
04 A Better World
05 Blue Heron
06 Who’s Crying Now
07 The Sweet Life
08 Magdalena Spoke
09 We’ll Still Have Today
10 The Rooster Crows
11 Black Cat’s Stroll