© Rootsville.eu

Steven Troch Band (B)
tiltle: Nowhere Left To Go
music: Blues
release date: april, 2021
label: Sing My Title
info artist: Steven Troch


© Rootsville 2021


“The Call” is ondertussen al het derde studioalbum van de Steven Troch Band. Het is “brandnew” maar er zit ook een ouderwets tintje aan. Blues is nog altijd de hoofdmoot van de plaat, maar het geheel wordt regelmatig doorspekt met andere ritmes. Telkenmale weten Steven en zijn gang ons te verrassen door fijne variaties in ritme en genres.

Zo hoor je geregeld wat exotische klanken zoals bij ‘Call Of Cornholio’ en ‘On A Island’of wordt er ska vermengd in het geheel bij ‘Waiting’ zelf een snuifje funk mag er bij. Het puike gitaarwerk van Matt T Mahoney en de snerpende mondharmonica van Steven doen je tijdens de hele plaat genieten en de ritmesectie met ouwe getrouwen Liesbeth Sprangers en Bernd Coene vinden elkaar op perfecte wijze en de “grooves” in deze plaat rollen figuurlijk van de zilveren schijf.

Songs over liefde en tegenslag en andere alledaagse dingen zijn de hoofdthema’s in de teksten. Deze plaat ademt vakmanschap van een zeer hoog niveau en zal niemand onberoerd laten. Ondertussen heb ik al “live” een aantal van de nieuwe nummers mogen horen en ik moet zeggen dat ik daar danig van onder de indruk was.

Deze “oude rot” in het bluesvak weet ons wel keer op keer te verrassen en dat heb ik altijd zeer kunnen waarderen. Bij deze levert het viertal alweer een puik stukje muziekwerk af! Nog even zeggen dat “The Call” werd opgenomen door Pieterjan Coppejans in Robot Studios in Gent en dat het meeste materiaal is live ingeblikt. Het album werd gemixt in Greaseland Studios (San Jose, VS)  bij Kid Andersen. Na “Nice ’n Greasy’ is dit de tweede samenwerking van Kid met Steven en zijn band.

 

tracks:

Bad Times
That’s Life
Ghetto Gap
The One You Can Rely On
Call Of Cornholio
Easier To be Myself
Down At The Heels
On A Island
So Much To Do
Waiting
Slowly Drive Away

Musicians:

Steven Troch: zange en harmonica
Liesbeth Sprangers: zang en bas
Matti De Rijcke: zang en gitaar
Bernd Coene: drums, percussie en Marimba
Luc Vermeir: piano, otrgel en mellotron
Bart vervaeck: Pedal Steel gitaar
Luigi de Gaspari: Trombone
John Halbleib: Trompet