© Rootsville.eu

Stratcat Willie & The Strays (US)
tiltle: On A Hot Tin Roof!
music: Blues
release date: 2022
promotion: Michelle Castiglia (Mal)
info artist: Stratcat Willie & The Strays


© Rootsville 2022


In een mix van blues en old school blues gemixt met een dosis swing is Stratcat Willie er terug. Willie Hayes aka Stratcat Willie heeft een lange carrière in de blues achter de rug, begon in de jaren 60 onder invloed van onder meer Michael Bloomfield, T-Bone Walker, Johnny Winter en BB King. Hij werd aangemoedigd om een klassieke rock-coverband te vormen, maar verzette zich tegen die sirene-oproep om de blues te spelen en richtte in 1995 Blues Plate Special op om originele muziek en een aantal geselecteerde covers te spelen.

Deze 'On A Hot Tin Roof!' is de opvolger van het in 2020 uitgebrachte "On The Prowl'. Op het album vinden we 12 nummers terug, allen originals, en komen we tercht in Willie's blueswereld met een touch of swing. Openen doen 'Straycat Willie & The Strays' met 'Have A Blues Party' waarna in overdrive wordt gegaan op 'Hot Tin Roof'.

Na 'Let's Dance' komen we in de wereld van swing terecht met 'Way Too Fast' waarna met 'Redneck Woman' terug resoluut voor de blues wordt gekozen. 'Guilty' is een soort Blue Note nummer waarbij de Jazzy intro lekker binnen komt waarna de funky bass het overneemt. Met een titel als 'Cryin' kan het niet anders of ze begeven hen hier op het pad van de Tin Pan Alley Blues'. Rumba feelin' dan met het instrumentale Carribean gevoel waarna wordt uiitgewuifd met pure rock 'n roll op 'Runnin' With The Strays '.


tracks:

01 Have A Blues Party
02 Hot Tin Roof
03 Let's Dance
04 Way Too Fast
05 Redneck Woman
06 In The End
07 Guilty
08 Cryin'
09 My One True Love
10 Together
11 Mezcal
12 Runnin' With The Strays