© Rootsville.eu

Sweet Bourbon (NL)
tiltle: Slippery Slopes
music: Blues -
release date: 2022
label: independent
info artist: Sweet Bourbon

© Rootsville 2020


"Sweet Bourbon" is niet een Amerikaans whiskey merk maar een vooraanstaande Nederlandse blues band met zeer funky grooves. De band werd opgericht begin 2014. Iemand die er van het eerste uur bij was is Chris Janssen (gitaar). Na enige bezettingswisselingen werd de line -up definitief met het aantrekken van Willem van der Schoof (toetsen), Roeland van Laer (bas) en René van Onna (leadzang). Aan de drums is er Ruben Ramirez.

Deze "Slippery Slopes" is de opvolger van "Born A Rebel" uit 2020 en daarmee bevestigen ze hun statuut als vooraanstaande blues band uit Nederland, al zou België ook wat meer in hun programma mogen worden opgenomen. Opener van dit 9-nummers tellende album is 'Kicked Me Out' en al hopen we dat het voor componist Chris Janssen geen werkelijkheid is ligt deze 'live' registratie goed in het gehoor. Funk en de doordringende grooves van Willem's Hammond staan in shril contrast van de snedige gitaar rifjes op 'Cool Down'. Trouwens de conversaties tussen het gitaarwerk van Chris Janssens en de Hammond van Willem van der Schoof zijn en blijven een rode draad doorheen de blues van deze "Sweet Bourbon".

Dit 'live' album werd in de herfst van 2021 opgenomen in de studio van Bluesmoose in Groesbeek. Knap is dat 8 van de 9 nummers originals zijn. Diversiteit is en blijft uiteraard een belangrijke gegeven voor een goede band en zo komen ze met het Tex-Mex deuntje "Asked You A Question" onder het moto, luchtig mag ook, goed uit de verf. Eentje dat ook al viel te beluisteren op hun vorige album net als de titeltrack destijds. Net als bij het vorige "2nd Wallstreet" blijft het album meer dan aanstekelijk, door het ons in gedachte brengen naar de 'Big Easy'.

Op 'Just A Silly Dream' trekken die van 'Sweet Bourbon' duidelijk de kaart van de echte 'south blues' en gaan er in SRV stijl swingend uit met 'Texas Woman'. Allemaal knap en wat zal het geven moest er een echt studio album zit aan te komen...

tracks:

Kicked Me Out
Cool Down
2nd Wallstreet
Asked You A Question
Muddy Footprints
Born A Rebel
Swan
Just A Silly Dream
Texas Woman

musicians:

René van Onna: lead vocals
Henny Oudesluijs: backing vox, percussie
Susan Watimena: backing vox
Chris Janssens: guitars
Willem van der Schoof: black & white keys
Roeland van Laer: bass
Ruben Ramirez: drums