© Rootsville.eu

The Baylor Project (US)
tiltle: The Evening: Live At Apparatus
music: Jazz
promotion: Lydia Liebman Promotions

© Rootsville 2022


The Baylor Project bestaat uit zangeres Jean Baylor en drummer Marcus Baylor, die een meeslepende, ontroerende set presenteren op The Evening: Live at APPARATUS, opgenomen voor een betrokken live publiek in APPARATUS, een interdisciplinaire ontwerpstudio in New York City. Drie magische nachten lang sierden het ontembare koppel en hun uitzonderlijke band het podium van MUMS, een kortstondige jazzclub opgericht in de galerie van APPARATUS. The Evening : Live at APPARATUS toont de transformerende kracht van performance, in een presentatie van zowel stijl als inhoud.

Als kinderen van pastoors zagen Marcus en Jean de sublieme, herstellende kracht van muziek uit de eerste hand en deze rijke levenservaring komt tot uiting in hun magnifieke liveshows, waar toeschouwers vaak het gevoel hebben familie te zijn. Dit gevoel is altijd aanwezig op "Call Of The Drum", waar de drumsolo van Marcus zijn uitgebreide muzikale reis beschrijft van het spelen in de kerk van zijn vader in St. Louis tot zijn ervaringen met het spelen met jazziconen Yellowjackets en Kenny Garrett.

The Baylor Project bestaat uit twee veteranen uit de muziekindustrie. Voordat hij in 2013 The Baylor Project oprichtte, kwam Jean Baylor halverwege de jaren negentig op het toneel als onderdeel van het baanbrekende R&B-duo Zhané. Marcus Baylor kreeg voor het eerst bekendheid in de vroege jaren 2000 als drummer van de wereldberoemde, met een GRAMMY® Award bekroonde fusiongroep Yellowjackets. Zowel Marcus als Jean hebben opgetreden en getourd met verschillende jazzlegendes, variërend van Kenny Garrett en John Scofield tot Marcus Miller en Harold Mabern. Hun debuutalbum, The Journey, werd genomineerd voor twee GRAMMY® Awards in 2018, terwijl hun daaropvolgende single "Sit On Down" uit het pandemietijdperk het jaar daarop werd genomineerd. Vorig jaar leverde hun tweede album Generations hun vierde nominatie op en wonnen ze de NAACP Image Award voor Outstanding Vocal Jazz Album.