© Rootsville.eu

The Groove Krewe ft. Nick Daniels III (US)
tiltle: Run To Daylight
music: NOLA - Rhythm 'n Blues
release date: may 27, 2022
label: Sound Business
info artist: The Groove Krewe
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2022


Nick Daniels III werd geboren in New Orleans. Hij heeft een soulvolle stem en een onmiskenbaar funky bas speelstijl. Nick heeft bas gespeeld voor The Neville Brothers, Uptown All-stars, Zachary Richard, The Wild Magnolia Indians, Allen Toussaint en Etta James. In 2006 trad Nick toe tot de momenteel populaire band, Dumpstaphunk.

Dumpstaphunk is opgericht door Ivan Neville en heeft op nationale en New Orleans podia gespeeld. Ze hebben sterren, Zachary Richard, The Wild Magnolia Indians, Allen Toussaint en Etta James. In 2006 trad Nick toe tot de momenteel populaire band, Dumpstaphunk. Dumpstaphunk is opgericht door Ivan Neville en heeft op nationale en New Orleans podia gespeeld. Ze hebben geopend voor The Dave Matthews Band en The Rolling Stones. Nick heeft zijn plaats verdiend in het boek van New Orleans Musical Who's Who. Met dank aan Nick Daniels III voor zijn talent en professionaliteit.

De groep wordt geleid door de meesterbreinen Rex Pearce en Dale Murray uit Zuid-Louisiana, beide topmuzikanten, producers en songwriters die hun originele liedjes een thuis hebben zien vinden in films, op de nationale tv en op de radio. Voor dit project met zanger en bassist Nick Daniels III van Dumpstaphunk, verzamelden Pearce en Murray een behendige en getalenteerde groep van Louisiana's beste spelers en noemden ze The Groove Krewe om redenen die duidelijk zullen worden zodra je begint te luisteren. De sessies vonden plaats in de Techno Sound Studios in Baton Rouge met de Grammy-genomineerde engineer Nelson Blanchard aan het bestuur en werden in New Orleans gemixt door Grammy Award-winnaar David Farrell.

Het album begint met het titelnummer en de eerste single 'Run To Daylight'. De snit is een op blues gebaseerde funk-workout die wordt aangedreven door Daniels 'grote vocale toon en super-funky baslijnen. Tussen die uitersten schoppen en blazen de hoorns, de gitaren snijden en schreeuwen, en de drums zorgen voor een geweldige hartslag. De sonische aanwezigheid van Daniels op de zangmicrofoon is onmiskenbaar en hij heeft de strakke frasering en sterke riem die nodig is om met stijl en gratie bovenop deze machtige band te surfen.

"That's New Orleans" is een ander rump-schuddend funknummer dat de deugden van het leven in The Big Easy en de mensen die de stad maken tot wat het is, prijst. Als je het hoort, begin je eraan te denken om weer naar beneden te gaan en in de levensstijl van Louisiana te duiken. Het baswerk van Daniels is vooral belangrijk voor dit nummer en hij zorgt voor veel van zijn authentieke gevoel. The Groove Krewe verschuift naar een verrukkelijke soulvibratie uit de jaren 70 op het kinetische "Have A Party". Het is een van die vrolijke, dans-tot-je-drop-nummers die de geesten de hoogte in jagen en deze wereld de moeite waard maken om in te leven. Het is glad, vrolijk en niets dan leuks. Daniels zet misschien wel zijn sterkste vocale uitvoering van het album in op dit geweldige nummer en staat centraal met zijn levensbevestigende magie.

Als u hierdoor niet uit uw stoel komt, zoek dan medische hulp. Het schuifelende "Sweet Situation" is een andere schijnwerper voor het fijne basspel van Daniels en zijn lijnen zijn onberispelijk. Hij raast als een orkaan door deze dansvloerbaan en neemt ons mee voor de rit. Gesteund door The Groove Krew lijkt hij de joint naar believen te kunnen rocken en alles wat hij aanraakt tot leven te brengen. Andere hoogtepunten die je op de plaat moet horen, zijn 'I'm Gonna Prove My Love' en 'Raising Cane On The Bayou'. Run To Daylight is een enorm vermakelijke set die je de hele zomer door je botten schudt. Mis er geen seconde van.

tracks:

1. Run to the daylight
2. Thats new Orleans
3. Have a party
4. In the groove zone
5. Reach out
6. I gonna prove my love
7. Where love lies
8. Sweet situation
9. Where ya at live?
10. Raising Cane On The Bayou