© Rootsville.eu

The James Hunter Six (UK)
tiltle: With Love
music: Rhythm 'n Blues - Soul
release date: march 25, 2022
label: Daptone Rocording

info artist: The James Hunter Six

© Rootsville 2022


James Hunter is een Britse Rhythm 'n Blues en Soul zanger wiens muziek steeds word gekenmerkt door Carrebean ritmes. Mijn kennismaking met James Hunter dateert van 2006 door het uitbrengen van zijn album "People Gonna Talk", met uiteraard de titeltack maar ook met het swingende "Mollena". In 2008 volgde het album "The Hard Way" met daarop "Jacqueline" en "Carina". Beide album werden toen uitgegeven onder de naam "James Hunter". Na vele band wisselingen en om de vrede der liefde god te bewaren met zijn muzikanten veranderde de naam van de band in "The James Hunter Six" en moesten we na een lange leemte wachten tot in 2013 met het album "Minute By Minute". In 2016 volgde er "Hold On!" en in 2018 "Whatever It Takes" en "Nick of Time" in 2020.


© Rootsville

Op 25 maart wordt zijn nieuwste album uitgegeven bij "Daptone Records". Een album dat zowel op CD als LP zal kunnen verkregen worden. Op het 13 nummers tellende album vinden we zowel nieuwe maar ook oudere nummers terug zoals het met reggea geïnfiltreerde "Carina". Van zijn vorige album "Nick of Time" krijgen we "Who’s Fooling Who" en "Take It As You Find It" te horen. Wat we ook nog steeds te horen krijgen is de typische sound waarmee hij bekend is geworden. "I I Don’t Wanna Be without You" vinden we dan weer terug op het album "Whatever It Takes" waardoor het album eerder een "Best Of" is. "Heartbreak" zal de harten van de popcorn lovers wat sneller doen slaan.

Op 16-jarige leeftijd verliet Hunter de school in Colchester, Essex en begon te werken voor de spoorweg, terwijl hij zijn bluesgitaar en zangvaardigheden als busker verbeterde. Zes jaar later speelde hij zijn eerste betaalde optreden in de Labchester Labour club. In de decennia daarna is James Hunter van singer-songwriter naar arbeider gegaan en weer terug. Na het uitbrengen van een album in 1986, werden Hunter en zijn band een populair onderdeel op het clubcircuit en radiogolven in het UK. Zijn soms krakende maar soulvolle stem is goed gerijpt samen met zijn muzikaliteit en het schrijven van liedjes.

In 1996 bracht hij "Believe What I Say" uit en in 1999 tekende hij bij "Ruf Records" waar "Kick It Around" werd uitgebracht. In begin van de 90-ties rekruteerde Van Morrison deze Hunter om back-up te zingen op de road touring en op twee albums, A Night in San Francisco en Days Like This. In de daaropvolgende jaren opende Hunter shows voor Aretha Franklin, Etta James, Willie Nelson en Tom Petty, en kopte clubs en theaters in Engeland, Europa, Australië en de Verenigde Staten.

tracks:

 1. Something’s Calling
 2. I Don’t Wanna Be without You
 3. Who’s Fooling Who
 4. If I Only Knew
 5. Carina
 6. Take It As You Find It
 7. This Is Where We Came In
 8. Heartbreak
 9. It Was Gonna Be You
 10. Never
 11. He’s Your Could’ve Been
 12. MM-Hmm
 13. Love Of Love