© Rootsville.eu

The Pawn Shop Saints (US)
tiltle: Ride My Galaxy
music: Americana
release date: april 29, 2022
label: Dollyrocker Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: The Pawn Shop Saints

© Rootsville 2022


Jeb Barry bracht eind 2015 zijn tweede solo-cd Milltown uit... een vervolg op Bury Me In A Lonely Place uit 2014. Beide releases kregen lovende recensies en airplay, vooral Milltown, in Europa. (Zie de pagina's "Milltown Reviews" en "Radio Airplay") Jeb Barry, een productieve songwriter, heeft meer dan 4000 nummers geschreven die door alle muziekstijlen dwalen. Zijn recentere nummers zijn vergeleken met Steve Earle, Jason Isbell en Townes Van Zandt, schaarse, vermoeide nummers van de donkere kant van het leven allemaal opgenomen zonder computers en zonder autotune.

Americana op zijn eenvoudigst en fijnst. In 2014 tekende Jeb zijn eerste publicatiecontract bij Washington Street Publishing in Nashville, na twee jaar liedjes te hebben gepitcht. Sindsdien had hij meer dan een dozijn nummers toegevoegd aan zijn publicatietelling. Jeb treedt regelmatig op in Nashville, vooral in het Bluebird Café. Hij en de Saints hebben ook opgetreden in Club Passim, het Hudson Music Fest, Chesterwood Americana Fest, Club Helsinki, en treden elk najaar regelmatig op op het Freshgrass Music Festival

Eind 2012 werd hij tweemaal uitgeroepen tot 'Songwriter to Watch' door de Nashville Songwriters Association (voor de eerste twee nummers die hij instuurde) en verschillende van zijn nummers hebben hoge waarderingen en aanbevelingen gekregen van NSAI en ASCAP Nashville. Hij heeft ook belangstelling gekregen van verschillende uitgevers in Nashville. Datzelfde jaar verscheen de Pawn Shop Saints EP Dead Broke and Dangerous met alle nummers van Jeb. Het jaar ervoor was Jeb voor het tweede jaar op rij finalist in de Early Bird-ronde van de Mountain Stage NewSong Contest.

Na "Ordinary Folks" uit 2020 is er nu deze "Ride My Galaxy". Op dit nieuwe album staan ​​11 opgenomen nummers, en meestal geschreven, tijdens de afgelopen twee jaar van de Covid-pandemie. Het doel was om een ​​zo live mogelijk klinkend album te maken, met als doel: voor spontaniteit met behoud van ruwe randen om dat gevoel te behouden. Soms kiezen voor een iets voller, meer expansief geluid dan voorheen, met een groter drumgeluid en elektrisch beïnvloed door psyche gitaren zoals 'Chevy Nova' en 'Wicked', terwijl ze nog steeds spelen hun herkenbare akoestische vibe op ‘I’ll Be Missing You Again’.

Gemengd van het door powerpop beïnvloede 'diane' tot het simpele akoestische punk countrynummer 'Half Ton', en wat? je eindigt met is een eclectische mix van boeiende hedendaagse Americana. De opname van het album begon oorspronkelijk twee zomers geleden, maar werd in de wacht gezet om het album van 2020 op te nemen gewone mensen, voordat ze klaar waren in de zomer van 2021, toen de Covid-beperkingen begonnen te versoepelen. Rijden My Galaxy is het tweede van drie geplande albums die de afgelopen jaren zijn opgenomen. "Ride My Galaxy" is de derde release van de groep, volgend op het album van de Saints van december 2020 gewone mensen (die drie maanden op de Euro Americana-hitlijsten hebben gestaan) en 2018's kritisch geprezen de dubbel album texas.

tracks:

1. Chevy Nova (That ‘70s Song) (3:07)
2. Stop Breaking Your Heart (2:33)
3. I’ll Be Missing You Again (3:40)
4. Outlaws (3:18)
5. Diane (3:02)
6. Too Low for Tupelo (3:32)
7. Jenny Why? (3:53)
8. Wicked (4.23)
9. Exits (3:44)
10. Ain’t No Mama Here (slow version) (3:20)
11. Half Ton (2:22)