© Rootsville.eu

The Rusty Wright Band (US)
tiltle: Hangin' at the DeVille Lounge
music: Blues - Bluesrock
release date: ocotber 07, 2022
label: Sadson Music
info artist: Rusty Wright Band

© Rootsville 2022


Just in Time zou ik zo zeggen en dit bedoel ik voor diegene die met Halloween nog niet de gepaste mzuiek hebben gevonden want deze 'Hangin' Out at the DeVille Lounge past perfect in dit plaatje.Na een griezelige gesproken intro op 'Welcome to The Deville Lounge' zijn we zo klaar voor een avondje met 12 griezelige blues- en rocksongs.

Laurie & Rusty Wright (van de Rusty Wright Band) treden ook op als een gitaargedreven duo met zwevende zang. Dynamische muziek, verfrissende lijst met nummers. Ze zijn een paar levenslange muzikanten die sinds 1998 samen muziek maken. Mensen lijken te houden van wat we doen en we houden van optreden, dus we zullen het blijven doen totdat we het niet meer kunnen. Gitarist Rusty Wright heeft gebruik gemaakt van de zuidelijke wortels van zijn familie en een schat aan zuidelijke rock en legendarische bluesrock-invloeden om zijn unieke 'vertrouwde, maar toch frisse' geluid te creëren dat leunt op duetachtige nummers en zijn flamboyante gitaarstijl laat zien.

Zangeres en gitarist Laurie LaCross-Wright toerde jarenlang door het land met bands en als solo-entertainer voordat ze de krachten bundelden met Rusty in 1998. Sinds de oprichting van The Rusty Wright Band in 2004 hebben Rusty & Laurie Wright een wereldwijd publiek bereikt met vijf veelgeprezen albums met originele Works, een gesyndiceerd PBS-concert, optredens op topmuziekevenementen op drie continenten.

Een nummer als 'House of Spirits' kan je mede door het fijne gitaarspel ook onderbrengen als een 'Tin Pan Alley' bluesje daar waar ze met het haunty gebrachte 'No One Cares At All' zonder meer de dansvloer kunnen bevolken. De meeste van hun nummers leunen richting bluesrock en toch willen ze al rockend richting de 'Big Easy' gaan met 'Goin' To NOLA'. 'Hangin' at the DeVille Lounge' het gepast kadootje voor de 'Halloween' bluesrockers onder ons.

tracks:

01 Welcome to The Deville Lounge
02 House of Spirits
03 No One Cares At All
04 Evils In Disguise
05 Devil Man Blues
06 No Man Is An Island
07 Goin' To NOLA
08 Devil In The Details
09 Trouble's Always Knockin'
10 No Turnin' Back
11 Burnin' Precious Time
12 Devil Music