© Rootsville.eu

The Slocan Ramblers (Can)
tiltle: Up The Hill And Trough The Frog
music: Roots - Bluegrass
release date: june 10, 2022
label: Independent
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: The Slocan Ramblers

© Rootsville 2022


Na het uitbrengen van hun nieuwe single volgt op 10 june de release van hun album 'Up The Hill And Trough The Frog'. The Slocan Ramblers (winnaar IBMA Momentum Band of the Year Award 2020 en genomineerde voor de Juno Award 2019) zijn de Canadese bluegrassband om naar te kijken. Geworteld in traditie, onbevreesd creatief en met een gedurfd, dynamisch geluid, zijn The Slocans een toonaangevend licht geworden in de hedendaagse akoestische muziekscene. Met een reputatie voor energieke liveshows, onberispelijk muzikaal vakmanschap en een griezelig vermogen om iedereen binnen gehoorsafstand om te zetten in een levenslange fan, hebben The Slocans het publiek voor zich gewonnen van Merlefest tot RockyGrass en alles daartussenin.

Op hun nieuwe album Up the Hill en Through the Fog kanaliseert het all-star Canadese rootsensemble het verlies van de afgelopen twee jaar in een verrassend vrolijke verzameling van twaalf nummers die bedoeld zijn om de wereld te verheffen en te helpen begrijpen. Bluegrass-muziek is niets minder dan catharsis voor The Slocan Ramblers. Hoewel de afgelopen jaren de groep lofbetuigingen hebben gebracht, werd datzelfde momentum abrupt gestopt door de brute impact van de pandemie op livemuziek.

In het volgende jaar verloren bandleden Adrian Gross en Darryl Poulsen allebei naaste familieleden en hun bassist besloot een stap terug te doen om meer tijd thuis door te brengen. Deze tumultueuze veranderingen hebben ze gekanaliseerd in enkele van hun meest eerlijke en directe composities tot nu toe. Up the Hill and Through the Fog toont de breedte van hun gevarieerde invloeden terwijl ze trouw blijven aan hun roots in de ruige bluegrassscene van de no-nonsense bars en dancehalls van Toronto. Van de klassieke, stoffige zang van Frank Evan tot door John Hartford geïnspireerde lyrische overpeinzingen, het wordt allemaal ondersteund door onberispelijk muzikaal vakmanschap en emotioneel rauwe songwriting van de drie kernleden. Dit is rootsmuziek zonder pretentie, kunst die krachtig genoeg is om de mist van de afgelopen twee jaar te doorbreken en een hoopvollere koers voorwaarts uit te stippelen.

tracks:

1. I Don’t Know (4:07)
2. You Said Goodbye (2:37)
3. Won’t You Come Back Home (3:54)
4. A Mind With a Heart of Its Own (3:31)
5. Snow Owl (4:38)
6. Bill Fernie (2:37)
7. Platform Four (4:26)
8. Streetcar Lullaby (4.04)
9. Bury My Troubles (2:33)
10. Harefoot’s Retreat (3:33)
11. The River Roaming Song (4:11)
12. Bring Me Down Low (3:22)

musicians:

Frank Evans: Banjo/Vocals
Adrian Gross: Mandolin
Darryl Poulsen: Guitar/Vocals

With Charles James: Bass/Vocals