© Rootsville.eu

The Space Age Travellers (NL)
tiltle: Sattelite Shuffle
music: instrumental surf, jazz, swing, manouche
release:april 01, 2022
label: CRS
info artist: The Space Age Travellers

© Rootsville 2022


"The Space Age Travellers" zijn de muzikale spinsels van de Nederlandse singer-songwriter, gitarist en producer BJ Baartmans, dit samen met Gerco Aerts op basgitaar en Sjoerd van Bommel aan de drums. Deze "Satellite Shufle" is de opvolger van het in 2020 uitgebrachte "Spaceology". Met hun debuutalbum "@ Ventures in the Shadows" nam dit trio ons terug naar de periode van de instrumentale groepen als "The Ventures" en "The Shadows", de rock 'n roll van een Duane Eddie. Met ook een jazzy toets met herinneringen aan een Django Reinhardt of de jazzgitaar van een Wes Montgomery.

Ook nu met "Sattelite Shuffle" nemen ze ons met 12 tracks mee naar de era toen instrumentals hot waren. Openen doen ze in onvervalste surfstijl met "Cabin Fever". Op "Rundown" komt dan de jazzgitaar samen met de surfgitaar aan bod daar waar we met een titel als "Monk's Mood" niet teveel moeten nadenken in welk genre ze ons nu doen belanden.

Heerleijke instrumentale nummers om mee weg te dromen zoals het met mono intro opende "Charlie's Pickup" waar we dan weer moeten denken aan onze eigenste Django Reinhardt. Op het door ska geïnspireerde "The Saturn 3" horen we zowaar vocals. Een Sci-Fi nummer klaar als nieuwe soundtrack waarna we met "Ferrini's Trap" weer terug in de jazz belanden net als "Miles Inbetween".

Deze "Satelitte Shuffle" levert nu een meervoud aan jazzy tunes maar blijft bij elk genre hoogstaand en een album waarbij je lekker relaxend kunt achterover leunen door hun exellent vakmanschap.

tracks:

01. Cabin Fever
02. Rundown
03. Monk's Mood
04. Charlie's Pickup
05. Satellite Shuffle
06. Sandology
07. Who Framed Roger Flint
08. The Saturn 3
09. Ferrini's Trap
10. Rewired
11. Miles Inbetween
12. The Waiting

musicians:

BJ Baartmans: guitars
Gerco Aerts: bass
Sjoerd van Bommel: drums