© Rootsville.eu

The Sully Band (US)
tiltle: Let's Straighten It Out
music: Rhythm 'n Blues - Soul
release date: 2022
label: Blue Elan Records
info artist: The Sully Band
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2022


Bob "Sully" Sullivan is een van de meest gewilde toneelpersoonlijkheden in de Verenigde Staten. Maar tot nu toe was zijn rol als keynote speaker; een zeer succesvolle financiële ondernemer en televisie- en radiopersoonlijkheid die zijn technieken voor succes in zaken deelt met andere ondernemers. Sully is ook een nationaal gesyndiceerde radio/televisie talk-host, en zijn shows "The Big Biz Show" en "Sully's Biz Brew" worden uitgezonden in 175 landen.

Nu, met de release van het album Let's Straighten it Out, is hij van plan om een andere wereld van podia en microfoons vast te leggen en zijn krachtige 10-koppige San Diego-project The Sully Band naar blues- en R&B-locaties over de hele wereld te brengen. Hier vertelt Sully over zijn levenslange liefdesaffaire met muziek, hoe hij een band van Grammy-winnende muzikanten uitbouwde tot een van de topacts in Zuid-Californië, en het proces van het opnemen van zijn debuutalbum "Let's Straighten It Out", op Blue Elan Records.

In een mix van blues en voornamelijk soul weet deze Bob "Sully" al vlug je aandacht te trekken. Na opener "When the Battle Is Over" met daarop de medewerking van Rebacca Joe krijgen we al vlug een paar gesmaakte covers als Ray Charles zijn gospel nummer "Hellelujah, I Love Her So" en schakelen Sully en zijn band ook over naar de Tamwla Motown sound met "I Wish It Would Rain". Ook Billie Preston's "Nothing from Nothing" laat het weer swingen als voorheen.

De titeltrack "Let's Straitghen It Out" van Latimore uit 1974 brengt terug een warm gevoel bij je na alle kommer en kwel van deze tijden. Het arrangement op "Higher and Higher" is dan weer eens iets anders dan de gewoonte getrouwesoul versies van Otis Redding, Donnie Elbert of Jackie Wilson, maar toch ook goed...

tracks:

  1. When the Battle Is Over (4:57) ft. Rebecca Jade
  2. Hallelujah, I Love Her So (2:43)
  3. Ice Cold Daydream (3:18)
  4. I Wish It Would Rain (4:18)
  5. Nothing from Nothing (4:06)
  6. If I Could Only Be Sure (4:32)
  7. Gimme Little Sign (3:55)
  8. If You Love Me Like You Say (3:16) ft. Anthony Cullins
  9. Let's Straighten It Out (4:16)
  10. Higher and Higher (4:20)