© Rootsville.eu

The Texas Horns (US)
tiltle: Everybody Let's Roll
music: Blues - Soul
release date: august 19, 2022
label: Blue Heart Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info band: The Texas Horns

© Rootsville 2022


Na hun debuutalbum 'Get Her Quick' uit 2019 zijn deze 'The Texas Hornes' niet stil blijven zitten en hebben met 'Everybody Let's Roll' weerom een soulvolle en swingend album uit. Kaz Kazanoff en John Mills vormden de deze Texas Horns in 1997 en trompettist Al Gomez kwam zo'n twaalf jaar geleden bij. Samen vormen ze een formidabele eenheid, die alles in elke stijl kan spelen, vooraf gearrangeerd of geïmproviseerd in een jam-achtige setting.

Ook nu lieten ze zich omringen door muzikanten die al lang hun strepen hebben verdient zoals er zijn Carolyn Wonderland, Anson Funderburgh, Mike Zito, Guy Forsyth, Marcia Ball, Johnny Moeller, Jimmie Vaughan en Mike Flannigan. Vijfentwintig jaar in het vak is reden voor elke groep om te vieren, vooral in een specifieke niche die vaak over het hoofd wordt gezien of als een nevenactiviteit wordt beschouwd. The Texas Horns waren de 'house horn section' op tientallen grote muziekfestivals en op de Legendary Blues Cruise en hebben op albums gespeeld en getourd met een scala aan bekende artiesten, waarmee ze Grammy-nominaties, Blues Music Awards en Living Blues Critics hebben gewonnen.

Hun derde album, Everybody Let's Roll (Blue Heart Records), is een bewijs van hun jarenlange harde werk en oprecht plezier met dertien nummers, waaronder elf originele composities, die presenteren wat zij noemen "Hun eigen set van rockin", verfijnde blues- en R&B-muziek ', waarmee duidelijk wordt dat The Texas Horns niet alleen 'sidemen' zijn, maar ook artiesten en songwriters op zich. Bluesvrouw Carolyn Wonderland zingt het autobiografische openingsnummer 'Everybody Let's Roll', waarin de geschiedenis en de heilige muzikale missie van The Texas Horns worden verteld.

De blazers krijgen een training op het uitgebreide arrangement van een diepe snede uit Abbey Road die de psychedelische blues "I Want You (She's So Heavy)" verandert in een 70's hoornfunk-showstopper. Levende legende Jimmie Vaughan leent zijn vocale en fretboardvaardigheden aan het slinkse "Too Far Gone", met Mike Flanigin op B3-orgel en Jason Corbiere op drums, om het precies goed te laten voelen. De in Texas geboren jazzzangeres Carmen Bradford blaast de deuren open op het hard swingende "Watcha Got To Lose" met de hete bluesharp van Kaz.

De set eindigt met The Texas Horns, Vaughan en Flanigin die een Chicago Blues-klassieker "J.B.'s Rock" nieuw leven inblazen, zoals ze dat al tientallen jaren samen doen. Een emblematische finale voor een meesterwerkproductie van een iconische groep.

tracks:

01. Everybody Let’s Roll
02. Why It Always Gotta Be This Way
03. I Ain't Mad with You
04. Alligator Gumbo
05. Die with My Blues On
06. I Want You (She's so Heavy)
07. Too Far Gone
08. Watcha Got to Lose
09. Apocalypso
10. Prisoner in Paradise
11 The Big Lie
12. Ready for the Blues Tonight
13. J.B.’s Rock