© Rootsville.eu

The WildRoots (US)
tiltle: WildRoots Sessions Vol. 2
music: Blues - American Roots Music - Gospel
release date: march 01, 2022
label: WildRoots Records
promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist: The WildRoots


© Rootsville 2021


Toen keyslinger Victor Wainwright en bassist Stephen Dees hun 16-jarige samenwerking vierden, werd op hun label 'WildRoots Records' dat ze beiden in 2005 kwamen op te richten met Patricia Ann Dees, vorig jaar het album "Wildroots Sessions" uitgebracht. Een sterk album dat schreeuwde op een vervolg, en dit gebeurde op 1 maart met de lancering van "Sessions Vol.2". Ook nu werd de uitvalbasis Memphis TN. en krijg je een mix van blues, soul, gsopel en rock 'n roll.

Naast het vocale meesterschap van Patricia Ann Dees krijg je ook de stemmen van Reba Russell, Dyer Davis en de 21-jarige gospel singer Brianna Harris te horen. Het 15 nummer tellende album wordt meteen sterk geopend met de schuldbekentenis in een duet met Victor Wainwright en Patricia Ann Dees op "I.O.U"

Op het Delta low-bluesje gaat diezelfde Patricia Ann Dees een duet aan met Reba Russell, een stem waar we nog steeds van houden. Op "The Bad Seed", een blues shuffle, krijgen we Dyer Davis, zowel op gitaar als aan de vocals, te horen. "That Man Of Mine" is de aanzet voor drie jazzy stemmen, die van Patricia Ann Dees, Reba Russell en Beth McKee, woow...alsof we terug zijn bij "The Andrew Sisters".

"WildRoot Boogie" en het kan niet anders of Victor Wainwright an en mag zijn skills laten horen op de black & white keys van dit instrumentale aanstekelijke boogie nummer. Kort en heftig is het folk/bluegrass intermezzo op "Put You Hand in the Fire". Rockin' gospel dan met "Good Word", en zo voel je bij dit nummer dat het einde (van het album) nabij is. Een einde dat wordt bepaald door gospel met eerst Patricia Ann Dees op "I Say Amen" en als afsluiter "Ready When The Day is Done" met de wonderlijke gospel stem van de 21-jarige Brianna Harris, shivers'n shake while we say AMEN.

tracks:

01. I.O.U
02. Lazy Little Daisy
03. Long Way To Go
04. The Bas Seed
05. I Feel Fine
06. That Man Of Mine
07. The Threads of Time
08. Sweet Louise
09. Working for my Car Blues
10. WildRoot Boogie
11. Put You Hand in the Fire
12. Pile of Blues
13. Good Word
14. I Say Amen
15. Ready When The Day is Done

Featuring: Victor Wainwright, Stephen Dees, Patricia Ann Dees, Reba Russell, Billy Livesay, Dyer Davis, Beth McKee, Mark Hodgson, Robert "Top" Thomas, Anthony "Packrat" Thompson, and Brianna Harris.