© Rootsville.eu

Ticket West (NL)
tiltle: 49 Park St. Blues
music: Blues
release: june 03, 2022
distribution: Sonic Rendezevous
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Ticket West

© Rootsville 2022


Ticket West gaat over twee broers die in hun jonge jaren luisterden naar blues-opnames die hun vader van de radio maakte. In 1984 (ze waren toen 14 en 11) nam de Nederlandse omroep TROS Jimmy Johnson en Billy Boy Arnold live op in het jazzcafé van Nick Vollebregt in Laren. Papa gebruikte dit grote cassettedeck met grote spoelen die in de woonkamer draaiden.

De broers Pascal en Walter Wilhem gingen in eerste instantie hun eigen weg maar gingen later de studio in en brachten met "High Class" hun debuutalbum uit. In 2021 brachten ze "Cab Driving Man" uit en laten ze zich inspireren door West Coast en Chicago blues. ondertussen zijn ook de eerste nummers uitgebracht van hun nieuwe album. Voor een "live" confrontatie was het wachten tot op "Moulin Blues 2022". Aan hun zijde hier op het podium stond ook de Nederlandse harper Thomas Toussaint wie uiteraard ook steeds een meerwaarde meebrengt.

Met deze "49 Park St. Blues" staat hun conto zo meteen op "drie" en is hun blues steeds meer standvastiger geworden. Samen met enkele gastmuzikanten zoals Roel Spanjers (toetsen), Bas Kleine (mondharmonica), Arjen Veldman (zang), Ernst Grevink (ritme gitaar), Kees van Herk (drums) en Wouter Scheuler op saxofoon en op vocals Laura Kits namen ze 11 nummers op in de Vuurland Studio in Utrecht met als producer Erny Green.

Het resultaat is een lekker binnenkomend geheel welk je gedurende de ganse speeltijd geen seconde gaat vervelen. In januari van dit jaar kwam hun eerste single "I Did You Wrong" van dit nieuwe album uit. Het nummer "l Buried A Friend" met een bas Kleine op de Toots Thielemans-achtige harmonica gaat over het overlijden van hun vriend Klaas Vermeulen. Realiteit en tevens beklijvende mooie blues. Op "What Can A Man Do?" steken ze een heel klein beetje funk in daar waar ze met "Meant To Be" resoluut de kaart van Chicago trekken. "Forty-Nine" zou destijds een chartbuster kunnen zijn geweest van Kim Wilson en zijn Fabulous Thunderbirds, maar nee dit is "Ticket West".

Met een nummer als "Say Sorry" leunen de broertjes dicht aan bij een heuse tearjerker en met het akoestische "Love Song" wordt dit pleit beslecht in hun voordeel. Top!

tracks:

01. I Did You Wrong
02. Good Woman
03. Nice Guy
04. l Buried A Friend
05. What Can A Man Do?
06. Meant To Be
07. Forty-Nine
08. Hard To Forget
09. Say Sorry
10. She’s The Best
11. Love Song

musicians:

Pascal Wilhelm: guitars, vocals on 4.,5.,6., Lt, backing vocals on 10
Walter Wilhelm: bass, vocals on 8, backing vocals on 7,10
Kees van Herk: drums, percussion
Roel Spanjers: keys on 1, 3, 5, 6, 8, 9
Laura Kits; vocals on 2,3
Arjen Veldman: vocals on 7, 9, 1O.
Bas Kleine: harmonica on 1,4,9,10,11
Wouter Schueler: saxophones on 2,3,6,7
Ernst Grevink: rhythm guitar on 1-10, backing vocals on 10