© Rootsville.eu

Tim Easton (US)
tiltle: You don't Really Know Me
music: Folk - Rock - Americana
release date: 2021
label: Black Messa Records
promotion: Klanderman Promotion
info artist: Tim Easton

© Rootsville 2022


Tim Easton begon zijn carrière in 1997 met als grote voorbeeld Bob Dylan. Met regelmaat staat hij in het voorprogramma van John Hiatt en veroverde in 2019 helemaal in zijn eentje de weide van "Blues Peer". In de naweeën van dit festival kwamen we Tim Easton zo ook te ontmoeten op een intiem concert in een locale kroeg. Tim brengt een mix van easy rock en Americana.


photo Tim Easton © Rootsville

Zoals iedereen tijdens de pandemie had Tim alle tijd om na te denken over zijn leven. De pandemie gaf hem ook de tijd om zijn nieuwe album, You Don’t Really Know Me, te schrijven. Een album dat hijzelf ziet als een herstel album. Het is een vredig, positief, liefdevol album en een persoonlijke revolutie.

Het album opent met de titeltrack "You Don't Really Know Me" maar op "Speed Limit" worden de muzikale invloeden van Bob Dylan hoorbaar. Een nummer met een soortgelijk talent als de meester voor het schrijven van tot nadenken stemmende teksten. Op het album vinden we ook twee nummers terug waarbij Tim Easton een ode brengt aan songwriters die recent zijn overleden. Zo is er de hommage aan John Prine (1946-2020) met "Voice On The Radio". “River Where Time Was Born” is dan weer een eerbetoon aan Justin Townes Earle (1982-2020). Zijn vader, Steve Earle, kwam zijn zoon nog te herdenken in het prachtige album "J.T" (2021). Met "Festival Song" brengt hij een nummer waarin alle hoop is gevestigd op een hoopvol herstel van de wereld.

"You Don't Really Know Me" van Tim Easton is misschien zo de echte prestatie introspectief zijn zonder stil te staan ​​bij droevige thema's. Hij had gelijk toen hij zei dat dit een vredig, positief album is, en die sfeer kunnen we nu allemaal gebruiken.


tracks:

1.You Don't Really Know Me
2.Real Revolution
3.Speed Limit
4.Peace Of Mind
5.Voice On The Radio
6.Running Down Your Soul
7.Son My Son
8.Anchor
9.Festival Song
10.River Where Time Was Born