© Rootsville.eu

Travellin' Blue Kings (B)
tiltle: Bending The Rules
music: Blues - Rhythm 'n Blues
release date: april 22, 2022
label: NAKED

info artist: Travellin' Blue Kings

© Rootsville 2022


Luid tromgeroffel en trompetgeschal, daar is ze dan, de nieuwe van "Travellin' Blue Kings". Het stond natuurlijk in de sterren geschreven dat met toevoeging van JB Biesmans en het uitbrengen van de daarbij horende singles dat er ook een full CD zat aan te komen. Met in de band drie uitstekende componisten als JB Biesmans, op alles waarop geblazen kan worden en vocale inbreng, stringbender Jimmy Hontelé en master of the black & white keys Patrick Cuyvers is het uiteraard a peace of cake om zulke nieuwe schijf op ons los te laten.

Een album dat zijn officiele release zal kennen op 22 april met al meteen een avant-première de dag ervoor op "Hookrock Indoor" om daarna Nederland te heroveren op "Moulin Blues". Op deze "Bending The Rules" vinden we 11 originals terug al dan niet met gezamenlijk copy-writing van de reeds vernoemde klasbakken. Daarbij mogen we uiteraard ook niet de ritme sectie vergeten met aan drums Marc Gijbels en aan de gitaar met de dikke snaren Winne Penninckx.

Wie denkt dat het nu om de blazers draait?...mis poes want met de donderende intro van PC en zijn beast en het beblijvende gitaarrifje van Jimmy Hontelé krijgen we met opener "Too Many People" een onvervalste boogie voor de kiezen. Alsof de heren dan een swingende big band willen worden is er met "Do It Baby" eentje van de hand van JB. Mogen ze ook een beetje weemoedig doen? jazeker en dat doen ze met het mooie bluesje "Never Never Land".

Met het daaropvolgende "What Needed Doin’ Done" verdiepen deze "Kings" in het blues shuffle departement . Alsof Kim Wilson nu ook onderdeel uitmaakt van deze "Travellin' Blue Kings" gaan de heren de rock 'n roll toer op met "Hold Your Horses", eentje ready for the charts. Ik heb het met de release van de single "A Stiffer Drink" niet onder stoelen of banken gestoken en ook nu dwaal ik bij het beluisteren af richting Stax era. Do I Say more? Voor titeltrack "Bending The Blues" gaan de credits hier helemaal richting Jimmy Hontelé. Weerom een instrumentaaltje om van te smullen, en ja, dit is Belgisch en daar moeten we toch fier op zijn.

Ook het volgende "If Only" is blues om van te smullen en om af te sluiten hebben we nog "Shut Eye" en als absolute outswinger "Live Your Life". Dus voer voor het bredere blues en rhyhtm 'n blues publiek en dus...don't miss them at all 'cause they are better as never before.


tracks:

Too Many People  (Biesmans – Hontelé – Cuyvers)
Do It Baby  (Biesmans)
Never Never Land  (Biesmans – Hontelé)
What Needed Doin’ Done  (Biesmans – Hontelé)
Gotta Get Away  (Biesmans – Hontelé – Cuyvers)
Hold Your Horses  (Biesmans)
A Stiffer Drink  (Biesmans – Hontelé)
Bending The Rules  (Hontelé)
If Only …  (Biesmans – Hontelé)
Shut Eye  
(Biesmans – Hontelé – Cuyvers)
Live Your Life  (Biesmans – Hermsen -Hontelé – Cuyvers)