© Rootsville.eu

Trudy Lynn (US)
tiltle: Golden Girl
music: Blues
release date: march 18, 2022
label: Nola Blue Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info band: Trudy Lynn

© Rootsville 2022


Trudy Lynn is een blues 'n soul artieste die al meedraait sinds de 60-ties en bliijft ook anno 2022 het betere werk leveren. Ze startte haar carrière aan de zijde van Albert Collins en zong tegen het einde van de 60-tiger jaren bij "The Rhythmaires". In 1989 bracht ze haar album "Trudy Sings The Blues" waardoor haar carrière pas aan een echte doorbraak kwam. In 2018 bracht ze bij "Connor Ray Music" nog het album "Blues Keep Knockin'" uit en met deze "Golden Girl" verkaste ze richting "Nola Blue Records" and it' still keep knockin'!

Vier van deze 11 nummers op "Golden Girls" zijn originals en "Heartache is a One Way Street" schreef ze samen met Terry Wilson. Blues dat is het echte leven en zo gaan ook de teksten op dit nieuwe album over het leed en liefde met het woord "Love" er in. Opener is "Tell Me" en zo ook de frifjes die destijds eigen waren aan de "Iceman".

"Golden Girl Blues" is zo weerom een prachtige mix van Blues en Soul, de twee eigenschappen die deze Trudy Lynn volkomen meester is. Zo is er het prachtige soulbluesje " Is It Cold in Here" incluis de horn section waarna we terug teru wakker geschud worden door het rauwe van Trudy Lynn op "Trouble With Love". OP "Take Me Back" komen we zo uit in de Rhythm 'n Blues era van de 50-ties.

Kortom deze "Golden Girl" laat horen dat Trudy Lynn is still alive and kicking en zo wat het ganse album worden we verwend met blues en soulblues van het beste wat er is. Afsluiter is het slowbluesje "Life goes On" en drukken we zonder aarzeling op replay...

tracks:

01 Tell Me
02 Golden Girl Blues
03 If Your Phone Don't Ring
04 I'm Just Saying
05 Is It Cold in Here
06 Trouble with Love
07 Take Me Back
08 Live With Yourself
09 Heartache is a One Way Street
10 I Just Can't Say Goodbye
11 Life Goes On