© Rootsville.eu

Vaneese Thomas (US)
tiltle: Fight For The Good Fight
music: Blues
release date: april 15, 2022
label: Blue Heart Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info band: Vaneese Thomas

© Rootsville 2022


"Fight the Good Fight", het nieuwe album van Vaneese Thomas op Blue Heart Records, vertegenwoordigt het hoogtepunt van een verbazingwekkend diverse carrière voor het jongste lid van Memphis' eerste soulfamilie. De verkwikkende mix van Memphis-stijl R&B, Americana en andere rootsgenres onderscheidt het album goed van al het andere dat momenteel op de hedendaagse markt is, wat de status van Vaneese als een zeer innovatieve artiest onderstreept.

Vaneese's koninklijke familiale afkomst garandeert dat buitengewone muziek natuurlijk is voor de zanger. Haar legendarische vader Rufus Thomas was een van de eerste bluesartiesten op Sun Records en veroorzaakte in de jaren '60 en '70 meer dan een paar dance-rages als Stax Records' resident funkmaster, met een lawine van onweerstaanbare hits waaronder 'Walking The Dog'. ', 'Do The Funky Chicken' en de R&B-hitlijst '(Do The) Push and Pull'. De uitbundige Rufus schitterde ook tientallen jaren op de ether in Memphis als een enorm populaire WDIA-deejay, met de nieuwste blues- en soulplaten en al het andere dat hem aansprak.

Philadelphia was de plaats waar Vaneese haar seculiere podiumcarrière lanceerde. Ze werkte samen met haar Swarthmore-vriend Carolyn Mitchell (die samen met haar twee nummers schreef voor Fight the Good Fight) om door te breken in de lokale studioscene als achtergrondzangers. "We woonden allebei eind jaren '70 in Philly, toen Alpha Studios en Sigma Sound erg groot waren in Philly", zegt Thomas.

Vaneese ontmoette haar man, Wayne Warnecke (die een cruciale rol speelt in Fight the Good Fight als multi-instrumentalist, opnametechnicus en als co-producer met Thomas), in Minot Sound Studios in White Plains, New York. "Dat was in 1983. Hij was associate engineer bij Minot en hij en zijn maat Ernie Poccia waren al samen aan het schrijven", zegt Vaneese. “Ernie speelde bas, Wayne speelde drums en hij kon op de piano tinkelen, maar ze hadden geen tekstschrijver.