© Rootsville.eu

Vanessa Collier (US)
tiltle: Live at Power Station
music: Blues - Funk - Soul
release date: 2022
label: Phenix Fire Records
promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist: Vanessa Collier


© Rootsville 2022


Nadat ze op negenjarige leeftijd voor het eerst saxofoon begon te spelen, begon Collier aan haar weg naar erkenning bij Berklee, waar ze een dubbele opleiding behaalde in Performance en Music Production & Engineering. Terwijl ze haar studie nog afrondde, belandde Collier anderhalf jaar op tournee met Joe Louis Walker voordat Joe haar aanmoedigde om voor zichzelf te beginnen. En doorhalen deed ze.

Vanessa Collier, een bekroonde East Coast blues-, soul-, funk- en R&B-zangeres, songwriter en saxofonist, behaalde een dubbele graad in Performance en Music Production & Engineering aan het Berklee College of Music. Na haar afstuderen werd de inwoner van Maryland al snel een geweldige sessie- en tourmuzikant, speelde naast onder andere Annie Lennox, Kathy Mattea en Willie Nelson, en begon aan een bijna tweejarige Amerikaanse en internationale stint met Grammy-winnaar Joe Louis. wandelaar. In 2014 bracht Collier haar debuut soloalbum uit, Heart Soul & Saxophone, dat vergelijkingen trok met artiesten als de Tedeschi Trucks Band en Bonnie Raitt. In 2017 bracht ze haar langverwachte tweedejaars uitje, Meeting My Shadow, uit via Ruf Records.

Nu is er deze 'Live At Power Station' en kunnen de fans van deze 'live' sensatie genieten vanuit hun luie stoel. Zoals je weet is deze wervelwind ook een begenadigd songwriter en zijn de nummers op haar albums hoofdzakelijk originals. Zeker ook de eerste twee nummers van deze 'Live At Power Station' waarna met 'I Can't Stand The Rain' in het archief van Ann Peebles wordt gegrasduind.

Ook met Bono's 'When Love Comes To Town' wordt er een tweede cover bovengehaald maar daarnaast hebben we het gehad en brengt ze nog enkel eigen werk zoals de ballad ' Love Me Like A Man'. Op 'Icarus' klinkt dan weer de soulvolle saxofoon van Vanessa en met 'Two Parts Sugar, One Part Lime ' is het dan weer pure rock 'n roll om dit feestje af te sluiten.

tracks:

01. The Run Around (Live) ( 5:24)
02. Whiskey And Women (Live) ( 6:09)
03. I Can't Stand The Rain (Live) ( 8:36)
04. Sweatin' Like A Pig, Singin' Like An Angel (Live) ( 6:15)
05. Love Me Like A Man (Live) (14:13)
06. When It Don't Come Easy (Live) ( 5:17)
07. Icarus (Live) ( 4:26)
08. When Love Comes To Town (Live) ( 6:58)
09. Tongue Tied (Live) ( 7:26)
10. Two Parts Sugar, One Part Lime (Live) ( 4:32)

musicians:

Saxophones/Vocals/Resonator Guitar: Vanessa Collier
Guitar: Laura Chavez
Drums & Background Vocals: Byron Cage
Bass: Andrew Crane
Piano/Hammond B3/Rhodes & Background Vocals: William Gorman