© Rootsville.eu

Vanessa Lively (US)
tiltle: Truth Is
music: singer-songwriter
release date: 2022
label: independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Vanessa Lively

© Rootsville 2022


Eclectische, tweetalige songwriter en non-profit oprichter Vanessa Lively brengt passie en vuur in haar op het hart gerichte schrijfstijl en manier van leven. Ze heeft een activistisch hart en een meelevende houding die voorop staat. "Het is muziek die gehoord, gedeeld en ervaren moet worden"

Haar nieuwste release Truth Is beschrijft een moeilijk hoofdstuk in haar leven en toont haar veerkracht en onbreekbare vreugde. De zang van Lively is de draad die haar liedjes met elkaar verweeft - ze zijn soulvol, rokerig en weelderig. Ze schrijft poëtisch en brengt een ritmische beat in de volksliederen die ze componeert. Margaret Moser van The Austin Chronicle beschrijft Vanessa's muziek als "volksmuziek in vuur en vlam met wereldse ritmes en een Latijnse puls."

In 2017 startte Lively een op muziek gebaseerde non-profitorganisatie in Austin genaamd Home Street Music. Het programma houdt muziekkringen met mensen die chronisch dakloos zijn geworden. Naast het runnen van de non-profit, is Lively een schilder, grafisch ontwerper en moeder van twee jonge jongens. “Muziek is altijd een integraal onderdeel geweest van het leven van Vanessa Lively. Ze heeft het gebruikt als middel om zichzelf uit te drukken en om de wereld om haar heen te verwerken.” – Anna Lassmann, Austin Woman Magazine. Truth Is is vermeld als de #1 nieuwe release in juni voor Kansas Public Radio, en bereikte de nummer 13 in de Folk Radio-hitlijsten in mei.

tracks:

  1. (Truth Is) I Am Found
  2. Crumbling Down
  3. Oh Deliverance
  4. Running With Wolves
  5. In Between
  6. The Time Of Peace
  7. I Am a Skylark
  8. Besando la Tierra