© Rootsville.eu

Various Artists
tiltle: Blind Raccoon and Nola Blue Vol.4
music: Blues
release date: january 21, 2022
label: Blue Heart Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)


© Rootsville 2022


Met deze "Blind Raccoon and Nola Blues Collection" begon het in 2019 met deel 1. Deze collectie eiste destijds aandacht omdat ze afkomstig is van twee krachtige bronnen van bluesartiesten ... de eerste is Blind Raccoon, die al een aantal jaren kwaliteitsblues promoot en ontwikkelt en toevallig wordt gerund door enkele van de aardigste mensen in de wereld. De tweede is Nola Blue (zoals in New Orleans, Louisiana, ook al is het label gevestigd in Pennsylvania); een label dat pas in 2014 werd opgericht, met een bewonderenswaardige selectie van bluesartiesten, waarvan er velen op deze release te zien zijn. (Apropos van niets in het bijzonder, het andere heerlijke feit is dat beide bedrijven worden geleid door vrouwen, die de blues voor ons allemaal omarmen).

In 2020 volgde, alle logica in achtnemend, volume 2 in de reeks en begin 2021 was er de opvolger onder de naam "Blind Raccoon Nola and Blue Collection Vol. III". Ook nu, voor "Volume 4" is deze uitgave een dubbel want op deze uitgave vinden we 34 tracks terug en krijgt je een zeer gevarieerd overzicht aangeboden met uiteenlopende bluesstijlen. Uiteraard spreken we over 2 gerespecteerde blues labels en vinden we met regelmaat weerkerende namen terug. Zo opent Mark Cameron op de eerste CD met het welgemeende "Sorry".

Altijd heerlijk om naar te luisteren en mee te deinen is de aanstekelijkheid van deze 34 tracks op "Blind Raccoon and Nola Blue Collection Vol. 4". In hoofdzaak betreft het hier een selectie van albums die in 2021 werden uitgegeven, dit met uitzondering van enkele oudere nummers zoals "Funky Steampunk Blues" van Professor Louie & The Crowmatix, dit als voorsmaakje van hun nieuwe album "Strike Up The Band" waavan de recensie nog volgt. Nog maar net beschreven is "So Far So Good" van Peter Veteska & Blues Train, een fusion tussen harmonica blues en MOD Jazz. Waar we ook naar uitkijken is het nieuwe album van "The Love Light Orchestra" waarvan we op dit album al "After All" meekrijgen.

Ook het 2de album van deze dubbel gaat in dezelfde lijn verder met al vooruit kijkend naar het nieuwe album van The Mary Curry band waarvan we hier al de single "Idaho Bound" kunnen beluisteren. Oudere nummers zijn hier het welbekende "Is You Is Or Is You Ain't My Baby" van Louis Jordan, nu in een arrangement van de 95-jarige Dick Van Dyke. Recent verschenen is ook de rock 'n roll van de Jon Spear Band met "B-Side of My Life".

Deze "Blind Raccoon and Nola Blues Collection Vol.4" is een bloemlezing uit de catalogus van deze beide labels. Een lust voor het oor waarbij alle 34 tracks het label "Uitstekend" toebedeeld krijgen. Een bewijs ook dat blues nog lang niet is uitgespeeld. So let's party in the room next door...

tracks:

CD 1

01 Mark Cameron - Sorry
02 Peter Veteska & Blues Train - So Far So Good
03 Michelle D'Amour & The Love Dealers - Devil in The Dark
04 Blind Lemon Pledge - Black Eyed Suzie
05 Trudy Lynn - If Your Phone Don't Ring
06 The Love Light Orchestra - After All
07 Clarence Spady - If Only We Could
08 Bobby Gentilo & Carlos Elliot - Neighbour, Neighbour
09 Willy Bo Walker - I Don't Know
10 Mike Guldin - Tumblin'
11 Laura Tate - Smokey Tango
12 Professor Louie & The Crawmatix - Funky Steampunk Blues
13 Waydown Wailers - Back Door Woman Blues
14 David Gogo - Never Gonna Change
15 Matt Lomeo - Accepting Applications
16 Skylar Rogers - Firebreather
07 Trevor B. Power - Get Well Johnny

CD 2

01 Donna Herula - Bang At The Door
02 David Rotundo Band - Hard Times Coming
03 Kenny Parker - She Might Meet
04 Dick Van Dyke - Is You Is Or Is You Ain't My Baby
05 Chris Daniels, Hazel Miller & Dana Marschi - Born Under A Bad Sign
06 Adam Schultz - Cure For The Blues
07 Jon Spear Band - B-Side of My Life
08 David Vest - Party in The Room Next Door
09 Johnny Tucker - Do The Rufus
10 The Mary Jo Curry Band - Rent
11 David Lumsden - Ruthless Boogie
12 Miss Bix - Trail Of Tears
13 Tiffany Pollack & Co - Livin' For Me
14 The Mary Jo Curry Band - Idaho Bound
15 Teresa James & The Rhythm Tramps - Takes One To Know
16 Jim Koeppel - It's Not My Life
17 Trevor B. Power - This Old Road