© Rootsville.eu

Wallace Coleman (US)
tiltle: Folk Blues On Dutch Ground
music: Blues
release date: 2022
label:
Ella Mae Music
info artist: Wallace Coleman

© Rootsville 2022


Wallace Coleman is incontournable in het genre van country- en folk blues. De man heeft in al de jaren meer dan zijn sporen verdiend. Op deze schitterende cd bewijst hij alweer zijn kunnen, bijgestaan door Hein Meijer aka Little Boogie Boy en zijn band.

12 songs waarvan de laatste drie als bonus worden opgegeven en die zijn opgenomen in de studio. De eerste negen werden live opgenomen tijdens een concert in Almelo. Niets nieuws onder de zon, allemaal gekende covers maar op zo’n manier gebracht dat ze precies compleet vernieuwd werden.

Zo start het album met het vrolijke ‘Raise A Ruckus’, gevolgd door ‘Matchbox Blues’, twee leuke traditionals. Op hun sterkte gebracht door de fijne stem van Wallace en de perfect begeleiding van Hein Meijer en vooral de mooie stem van Jody Getz.

Haar stem komt nog meer tot zijn recht in ‘El Capitan’ een nogal onbekend nummer van Memphis Slim. Daar krijg je de kiekenboelen van. ‘Jamaica Farewell’ is dan volledig “Carribean flavoured”, de zang en de harmonica van Coleman vinden elkaar op perfecte wijze. Wat kan ook gezegd worden bij de geweldig John Hurt song’ Make Me A Pallet On The Floor’ en ‘I Shall Not Be Moved’. In dit alles klinkt de soulvolle gitaar van Meijers hemels. Het instrumentaaltje ‘Juke’ van Little Walter sluit het live gedeelte af.

Hierna krijgen we nog 3 bonustracks met Meijer’s full band en opgenomen in de studio. Mooi geheel om de cd af te sluiten met Willie Dixon’s ‘Bring It On Home’ en het knappe ‘What’s The Matter With The Mill’ van de grote Memphis Minnie.
Prachtige schijf voor de liefhebbers van het genre en ik ben alvast verkocht.

tracks:

1. Raise A Ruckus Tonight
2. Matchbox Blues
3. Welfare Store Blues
4. El Capitan
5. Jamaica Farewell
6. Mean Red Spider
7. Make Me A Pallet On The Floor
8. I Shall Not Be Moved
9. Juke
10. Mighty Long Time
11. Bring It On Home
12. What’s The Matter With The Mill

Musicians:

Wallace Coleman : vocals & harmonica
Hein Meijer: Guitaar
Jody Getz: Akoestische guitar
Jan Den Boer: Akoestische bas
Bert Fonderie: Drums

Additional Musicians:

John Lucic: guitaar
Eddie Tomecko: backing vocals