© Rootsville.eu

West of Eden (US)
tiltle: Next Stop Christmas
music: Folk
release date: december 18, 2022
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
West of Eden

© Rootsville 2022


Alsof er een antwoord moest komen op hun in 2016 uitgegeven 'Another Celtic Christmas' opent deze 'Next Stop Christmas' van de Zweedse Folk-rock band 'West of Eden' met het door indian drums aangestuurde 'We Shall Sing Together'. Het begon voor deze "West Of Eden" allemaal toen Jenny en Martin Schaub op schoolreis gingen naar Dublin. Het groene eiland, Dublin, de Keltische muziek, het werd allemaal liefde op eerste gezicht. Terug thuis in Zweden contacteerden ze onmiddellijk twee van hun beste vrienden (Martin Rydman & Tobias Edvardson) en begonnen zo te grasduinen in de Ierse en Britse volksmuziek.

Toen Lasse Johansson zich als bassist kwam te vervoegen werd 'Public Footpath' een feit. Het was op aandringen van Jonathan McCullough dat er een naamverandering kwam. In 1997 volgde dan hun debuutalbum 'West Of Eden' wat meteen een hele omwentelling werd voor de tot dan nog ver van professionele muzikanten. Wat volgde waren enkele veranderingen in de bezetting en meer dan 200 nummers.

Met dit nieuwe album brengen ze een boodschap vol vrede naar de luisteraars toe met nummers als de titeltrack 'Next Stop Christmas' met de medewerking van Stefan Andersson. Ook 'In The Bleak Midwinter' met de typische klankkleur van Jenny Schaub krijg je meteen dat warme gevoel dat steeds als boodschap wordt uitgedragen tijdens deze periode. 'A Perfect Winter's Morning' doet je op deze heugelijke dag al fluitend richting bakker trekken voor wat lekkers. Een ideaal geschenk voor deze periode met de alweer typerende liefde voor Keltische folk. Zeker met hun versie van een klassieker als 'The Twelve Days of Christmas'.

Als je naar een West of Eden concert gaat, zul je er versteld van staan hoe de band zich met gemak tussen intieme akoestische verhalen, traditionele deuntjes en aanstekelijke opzwepende folk-rock plaatst. Een werkelijk fantastische live band!