© Rootsville.eu

ZOOM with Shawn Kellerman (US)
tiltle: Chocolate Cake
music: Funk - Soul - Blues
release date: 2021
info artist: Shawn Kellerman - Zoom
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2022


Zoom werd geboren op een kleine boerderij in Romulus Michigan, maar heeft een weg gebaand naar podia in de VS, Canada, Europa en het Midden-Oosten. Ze maakte op 3-jarige leeftijd kennis met de blues en eind jaren 70 zag ze Koko Taylor voor het eerst. Die ervaring van het zien en horen van Koko's rauwe toon veranderde haar leven. Toen ze in de jaren 90 de weg op ging en erkenning kreeg, werd ze uitgenodigd om deel te nemen aan prestigieuze Chicago Blues Tours door heel Europa. Het podium delen met enkele van haar idolen zoals Koko Taylor, Bobby Bland, Albert King, James Cotton, Junior Wells, John Primer, Lucky Peterson, Billy Branch en Maurice Vaughn om er maar een paar te noemen.

Shawn Kellerman begon zijn muzikale carrière als tiener en is de afgelopen 20 jaar in 40 verschillende landen op pad geweest. Jarenlang concentreerde hij zich op touren met zijn eigen trio "The Shawn Kellerman Band", dat op belangrijke festivals speelde zoals het Arkansas Blues & Heritage Fest, Mont Tremblant, Pittsburgh Blues Fest, Blues From the Top en meerdere Europese tours. Shawn's band heeft ook internationale bluesgrootheden als Sherman Robertson ondersteund op het New Orleans Jazz & Heritage Fest, Memphis in mei om er maar een paar te noemen. Daarna toerde hij van 2012-2020 in The Lucky Peterson Band als gitarist, muzikaal leider en producer.

Nu is er met deze "Chocolate Cake" een samenwerking tussen beide. Zoom's onstuimige, ontuchtige, blues / funk vocale uitvoeringen op Chocolate Cake sloeg me knock-out. Ik had nog nooit van haar gehoord, maar ik zal haar nu nooit vergeten. Gevestigd in Detroit, is haar stijl Chicago Blues, wat in mijn oren blues betekent waarop je kunt dansen. Na bijna twee jaar van de zielverscheurende, levensvernietigende pandemische blues, is de rauwe, dansbare, levensbevestigende partyblues van "Chocolate Cake" precies wat de dokter heeft voorgeschreven. De dynamische zang van Zoom, de energieke gitaar van Shawn en de grappige, sexy en pittige teksten in veel van de nummers op het album zijn het perfecte tegengif voor het vermoeiende, Groundhog Day-leven dat voortduurt door de wereldwijde pandemie.

Zooms stem is sensationeel - ze is echt geboren om de blues te zingen - en ik hou van haar passie en de ranzige humor in de teksten. Opvallende nummers op het album zijn 'Big Boss Woman', dat een volkslied zou moeten zijn voor alle vrouwelijke ondernemers. Shawn Kellerman's gitaarsolo in "My Baby Do not Love Me" is een geweldige begeleiding van Zoom's vermoeide, krassende gejammer dat perfect is voor deze klassieke "damn, I've got the blues" compositie. Afgesloten word er met "Tired Of The Hate". "Chocolate Cake" is een geweldig feelgood-party album dat bevestigt dat seks, wiet en blues nog steeds levensvatbare redenen zijn om het leven niet op te geven als het verdomd moeilijk is.


tracks:

1. Are You Ready
2. Big Boss Woman
3. Born To Sing The Blues
4. Still Got The Rhythm
5. Chocolate Cake
6. Temptation
7. Amazing Nepenthe
8. Damn Well
9. My Baby Don't Love Me Know More
10. Love Bone
11. Tired Of The Hate