© Rootsville.eu

Alabama Mike (US)
tiltle: Stuff I've Been Trough
music: Blues
release date: may 12, 2023
label: Little Village Foundation

info artist: Alabama Mike


© Rootsville 2023


Alabama Mike is een keiharde blueszanger die je doet denken aan de vroege originele blueslegendes, die je misschien hebt gehoord op de labels Chess, Duke, Trumpet en Galaxy Record, en misschien zelfs een paar Elmore James, Buddy Guy, Little Junior Parker , Little Johnny Taylor en BB King (in zijn vroege jaren). Hij kan een goede oude blues-shuffle opblazen en je laten bewegen en grooven, en je vervolgens moeiteloos door zijn unieke stijl vervoeren, met een soulvolle, gospel-getinte ballad, en zijn joviale stijl van verhalen vertellen zal je door een reeks opwindende emoties sturen.

Mike, geboren in Talladega, Alabama, in 1964, woont nu in de San Francisco Bay Area, Alabama. Awards) voor Beste Mannelijke Traditionele Bluesartiest 2011. Alabama Mike brengt op 12 mei 2023 zijn vijfde soloalbum uit op Little Village. "Stuff I've Been Through", geproduceerd door gitarist Kid Andersen in zijn studio in Greaseland, bevat acht nieuwe composities en wordt afgesloten met twee live tracks. Naast Alabama leidt Mike een dreamteam met onder meer Jerry Jemmott (bas), Jim Pugh (keyboards) en Derrick "D'Mar" Martin (drums). We merken ook de aanwezigheid op van Rusty Zinn, Anson Funderburgh en Rick Estrin op elk één titel.

Het eerste fragment 'Fat shame', dat al beschikbaar is op de platforms, is het onderwerp geweest van een feestelijke clip die goed verband houdt met dit dikke stuk bluesfunk dat opvalt als een vrolijke anti-grossofobie-hymne. "This Ain't No DizneyLand" daagt de perceptie uit dat het leven in Californië verguld is. Nee, onthult Mike, de Golden State wordt net zo geteisterd als waar dan ook met zijn aandeel in pechverhalen en door armoede geteisterde wratten. Hij maakt zijn punt duidelijk over de welvaart van de regio door luisteraars te verzekeren dat hij niet in een luxe winkelcentrum zal worden gevonden.

Alabama Mike daagt de luisteraar keer op keer uit om hem te accepteren, hoe moeilijk dat ook is. Maar zijn songwriting is zo zelfverzekerd en medelevend dat hij luisteraars voor zich wint door gewoon zichzelf te zijn.

tracks:

01 Stuff I've Been Trough
02 Fat Shame pt 1
03 This Ain't No Dizneyland
04 Goodbye Tamika
05 King Cock
06 Pine Bluff, Arkansas (Big Fine Woman)
07 Woman On The Warpath
08 Damage Control
09 Fat Shame, Pt. 2
10 Mississippi (Live)
11 God Is with You (Live)