© Rootsville.eu

Alexis Evans (F)
tiltle: Yours Truly
music: Soul - Funk
release date: 03 february 2023
info artist: Alexis Evans


© Rootsville 2023


De aankondiging van het nieuwe album kwam er op de aloude manier door het uitbrengen van een eerste single.
Het nummer was een eigenzinnig intrigerend 'Mister Right on Time' dat een stap leek weg te nemen van het meer orthodoxe geluid van 'I've Come A Long Way'.

Toen kwam een tweede single, 'Do Something' en we waren verheugd te kunnen melden dat met deze terug een veel meer een traditionele soultrack was, dit in het een 21e versie van het genre. De derde single was weer anders. Ja, het keek terug naar het verleden van de soul, maar 'Let Them Loose' was helemaal funkier, een hybride van Norman Whitfield, Rick James en Prince.

In twee albums tijd wist Alexis Evans een plek te vinden in het Franstalige muzieklandschap. Simpelweg omdat de muzikant uit Bordeaux als geen ander de soul beheerst en dat blijft doen met de komst van zijn opvolger getiteld 'Yours Truly'. In twaalf titels blijft Alexis Evans ons bedwelmen omdat hij weet hoe hij het zo goed moet doen.

Vanaf het begin met "Close To The Water" distilleert de man uit Bordeaux zijn muzikaal palet waardig uit de jaren 60 en 70 met zoveel klasse en onderscheiding. En zo gaat hij verder met "Mister Right On Time" en "What Is This Feeling" totaal betoverend.

Yours Truly ruikt soulvolle neus en nummers als "Do Something" en "Hornado" zullen geen uitzondering op de regel zijn. Het kenmerk van het derde album van Alexis Evans is om retro en modern te versmelten tot iets door en door tijdloos. Met "Close To Me" of met "It Matters To Me" en "The Only Apple" bevestigt de inwoner van Bordeaux op het podium met zijn ongeëvenaarde talent.

'Yours Truly' is opgenomen tussen Bordeaux en Nantes in 2021 en begin 2022. Het idee achter het nieuwe album was om een uniek geluid te vinden, door klassieke soulmuziek uit de jaren 60 en 70 te mixen met meer hedendaagse invloeden zoals hiphopbeats, jazz, reggae , en Caribische klanken. Om dat te doen, werkte Alexis samen met producer Louis-Marin Renaud, bekend van zijn werk met de Frans-Engelse zangeres, actrice en model Lou Doillon en country-soul rijzende ster Theo Lawrence, die meewerkte aan de arrangementen en het album mixte.

tracks:

01 Close To The Water
02 Mister Right On Time
03 Yours Truly
04 What Is This Feeling
05 Do Something
06 Meet Me Halfway
07 Hornado
08 Let Them Loose
09 Close To Me
10 Another Round On Me
11 It Matters To Me
12 The Only Apple