© Rootsville.eu

Ally Venable (US)
tiltle: Real Gone
music: Blues - Bluesrock
release date: march 24, 2023
label: Ruf Records
promotion: Devious Planet (Pati deVries)
info artist: Ally Venable

© Rootsville 2023


Ally Venable houdt na haar 'Heart of Fire' ook het vertrouwen in "Ruf Records" met haar nieuwe album 'Real Gon'e. Met i amper 24 jaartjes op de teller is deze sinds haar debuut EP "Wise Man" uit 2013 reeds haar zevende de digitale voetstap in de wereld van Texaanse blues en bluesrock.

Sinds haar ontdekking mag deze youngster uit Kilgore Texas zich al geprezen voelen want ze viel samen met haar band al wel enkele malen in de prijzen tijdens de ETX Music Awards. Aan deze kant van de oceaan leerde we haar kennen mede dank zij Thomas Ruf die haar in 2019 in zijn befaamde "Blues Caravan" kwam te droppen.

Op deze 'Real Gone' krijgt ze de steun van niemand minder dan Buddy Guy en Joe Bonamassa. Venable is die zeldzame muzikant die haar old-school invloeden zoals Guy en Stevie Ray Vaughan kan gebruiken en muziek kan maken die hun geest naar de luisteraars van vandaag brengt waar ze wonen. Samen met Isaac Pulido (drums) en EJ Bedford (bas) geeft ze het publiek een vermakelijke show boordevol muzikale kracht en herkenbare liedjes over leven, groeien en evolueren.

Titeltrack 'Real Gone' is meteen ook een regelrechte, body-moving rocker en werd uitgebracht als eerste single. De tweede single, die op 24 februari uitkomt, is 'Texas Louisiana', een knetterend duet met de enige echte Buddy Guy. Ally en Buddy zijn een droomteam, ze verweven hun gitaren en stemmen tot één geheel zonder enige identiteit of impact te verliezen.

In december 2022 noemde Guitar World Ally een van de Top 15 'Young Guns'. Datzelfde jaar ontving ze de Road Warrior Award van de Independent Blues Music Awards. Daarnaast trad ze op als artiest op de Experience Hendrix Show in Austin, TX, waar ze optrad naast Kenny Wayne Shepherd, Zack Wilde, Eric Johnson en Dweezil Zappa. Dat Ally Venable ook bijzonder soulvol kan zijn laat ze horen op de mooie ballad soulvolle ballad 'Any Fool Should Know'.

Dit jaar zal Ally voor Buddy Guy openen tijdens zijn afscheidstournee, Kenny Wayne Shepherd ondersteunen, Europa opnieuw rocken tijdens de Blues Caravan Tour en haar headlineshows doen in binnen- en buitenland. Op deze 'Real Gone' sluit ze evenwel al rockend af met 'Two Wrongs'.

tracks:

1 Real Gone
2 Going Home
3 Justifyin’
4 Broken And Blue Feat Joe Bonamassa
5 Don’t Lose Me
6 Any Fool Should Know
7 Texas Louisiana Feat Buddy Guy
8 Kick Your Ass
9 Blues Is My Best Friend
10 Gone So Long
11 Hold My Ground
12 Two Wrongs