© Rootsville.eu

Angela Perley (US)
tiltle: Turn Me Loose
music: Country - Americana
release date: march 31, 2023
label: independent
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Angela Perley

© Rootsville 2023


Angela Perleymaakt muziek voor roadtrips door het Amerikaanse binnenland. Geworteld in kosmische alt-country, roadhouse rock & roll, witchy-woman psychedelia en versterkte Americana, het is een vintage geluid voor de moderne tijd wereld, aan elkaar gelijmd door een singer-songwriter die alles heeft gespeeld van duikbars naar arena's. Met Turn Me Loose, leunt ze in de wortelsachtige texturen die altijd hebben bestaan benadrukte haar muziek.

Doorspekt met pedal steel, Telecaster twang en Gibson gruis, het album omarmt de grijze gebieden tussen genre en generatie, met Perley blaast haar invloeden uit de jaren '60 en '70 nieuw leven in. Opgenomen in haar inheemse Ohio, Turn Me Loose ontdekt dat Perley haar eigen dromerige wereld bouwt, het schrijven van scherp gedetailleerde liedjes gevuld met kleine steden, grote steden en mistig nachten doorboord door het grootlicht van haar auto.

Plug me in, turn me loose”, zingt ze tijdens het openingsnummer van het album, dat zich ontvouwt als een mission statement van een straatveger die honger heeft om weer de snelweg op te gaan. Turn Me Loose komt op kruissnelheid met ‘Star Dreamer’, wiens refrein van sha la la la's knikt naar de caleidoscopische bezwijming van de Britse invasie en galoppeert dan met 'Ripple', een country-western track die Perley's roots uit het midwesten verruilt voor zuiderse stomp.

‘Here For You’ is een persoonlijke peptalk - een liefdeslied voor jezelf, doorspekt met vette, Rolling Stones-waardige gitaar — terwijl ‘Praying for Daylight’ en 'Wreck Me' roept beelden op van Texaanse danszalen bij sluitingstijd, wanneer het stof van de vloerplanken langzaam draait cirkels in de podiumlichten. Samen draaien deze nummers Verander me los in een soundtrack voor de minder bereisde weg, met Perley achter het stuur.

tracks:

01. Plug Me In
02. Star Dreamer
03. Here For You
04. Ripple
05. Get Enough
06. Do It For You
07. Praying For Daylight
08. Near You
09. Holding On
10. Wreck Me