© Rootsville.eu

Big Daddy Wilson & Goosebump Bros. (US)
tiltle: Plan B
music: Blues
release date: september 2023
promotion: Continental Record Services (CRS)
info artist: Big Daddy Wilson

© Rootsville 2023


Wanneer een nieuw album van Big Daddy Wilson zich komt aan te melden is het altijd een beetje halsreikend uitkijken tot deze in de bus valt. Als liefhebber van soul en soulblues ligt een album van deze aimabele muzikant steeds bovenop het stapeltje van "to do". Big Daddy Wilson werd geboren als Wilson Blount in North Carolina. Waar deze Big Daddy Wilson ook komt te wonen, is het nu in de US, Duitsland, Frankrijk of Zwitserland, hij zal altijd bekend staan als de man met de warme stem die de soul van het zuiden met zijn muziek tot bij ons weet te brengen. Zijn nostalgische soms storytellin' soulblues is er van die soort waarbij niemand onberoerd blijft.

PLAN B volgens Big Daddy “Ik dacht dat het cool zou zijn om een album te hebben Plan B vanwege mijn naam en ook vanwege de dubbele betekenis: als je zaken doet, jij heb altijd een plan B nodig!
De meeste nummers op dit album zijn geschreven tijdens de Covid19-lockdowntijd en daarom voor de eerste keer dat we erover nadachten om het album uit te brengen alleen digitale platforms.

Het plan was om het met mijn te doen band, The Goosebumps Bros., en dit zou hebben plaatsgevonden markeerde het als het eerste gezamenlijke productiealbum ooit mij. Toen veranderden de zaken weer vanwege de omstandigheden van leven en zaken en we besloten het album uit te brengen ook als cd en vinyl: we doen er zeker mee de naam van Plan B! Weet je, soms is Plan B zelfs beter dan... eerste plan en dat is zeker het geval met dit album. De nummers voor dit album zijn geschreven en gecomponeerd door ikzelf en The Goosebumps Bros.: soulliedjes, blues, roots en leven, liedjes die je geloof zullen versterken. Ons doel is om u te laten lachen: we hopen dat u met veel plezier naar ons Plan B zult luisteren!

Van sou over blues maar ook steeds weer met een vleugje reggea zoals op 'Great day In The Morning' het blijft steeds weer genieten door het luisteren naar de warme klankkluer van Big Daddy Wilson.

tracks:

01 Rise and Shine
02 Faith
03 Great Day In The Morning
04 Sometimes I Cry
05 All On Me
06 Dance Little Momma
07 Marry Me
08 Relax and Let Go
09 I Need You