© Rootsville.eu

Denis Agenet (F)
tiltle: No'Mo Lapsters
music: Rhythm 'n Blues - Soul
release date: march 30,2023
info artist: Denis Agenet


© Rootsville 2023


Na vijftien jaar met de BAD MULES te hebben gespeeld waarmee hij in 2016 de French Blues Challenge won, waardoor hij daarom een ​​nieuwe invalshoeken zoekt bij de IBC in Memphis, gevolgd door een korte tournee in Mississippi. Talrijke reizen naar de Verenigde Staten, met name naar Florida om zijn oude vrienden Josh Miller, Karl W. Davis en Jim Mac Kaba te vergezellen, maar ook bij verschillende gelegenheden naar New Orleans, zullen hem in staat stellen deze cultuur voor muziek te verdiepen.

Veel deelnames aan albums, waaronder 6 met Bad Mules, en de eer om onder de duim van Blaise Barton en Dave Spectre, in de Joy Ride Studio in Chicago in 2017, op te nemen voor het album van zijn vrienden Jennifer Milligan en Pascal Fouquet (Lil Red & The Rooster).

Met een repertoire van fantastische NOLA-artiesten Covers van de jaren '40 tot de jaren '60, het grootste deel van de set is nu gericht op de composities van Denis, en altijd met die scenische energie die Nolapsters kenmerkt. Omringd door ervaren en getalenteerde muzikanten (Igor Pichon, Ben Bridgen, Thomas Aubé, Julien Dubois, Félicien David of soms zelfs François Nicolleau, Abdell B.Bop...)

Denis, die zelf zeer regelmatig vele Amerikaanse artiesten begeleidt in Europa en buiten de Atlantische Oceaan ( Mac Arnold, Omar Coleman, Tom Holland, Barrelhouse Chuck, Jonn Del Toro Richardson, Johnny Nicholas, Dave Gross, Wanda Johnson, Jimmy Burns, CW Ayon, Chris Ruest, Nathan James...etc...), kunnen alleen het beste beloven op het podium.

De eerste 7 nummers tellende EP "Who Dat?" uitgebracht in maart 2018, en nu uitverkocht, wachtend om plaats te maken voor het nieuwe album dat in 2023 zal verschijnen. Een nieuw opus dat zal worden verfraaid met een blazerssectie, een piano en enkele vooraanstaande gasten (Sax Gordon Beadle, Cédric Le Gof, Austin Brashier, Nathan James, Nico Wayne Toussaint, Arnaud Fradin...)

Deze 'No'Mo Lapsters' surft verder zich op de grooves van ol'school rhythm 'n blues. Het album opent met de floorfiller 'Were You In My Bed'. Bijzonder soulvol gaat het dan verder met 'My Eveil Twin' en het swingende 'How Long'. Heerlijke vintage soul die daarna verdwaald in de ballad ' Suzy’s Goin’ Home'.

Met 'Reefer Man' treden dan de soulvolle grooves incluis blazers terug op het voorplan gevolgd door het low down bluesje 'Cryin’ Shame'. Met 'L&R' neemt Denis Agenet hier afscheid en met dit Delta bluesje bevestigd hij ook weerom zijn kunnen.

 

tracks:

01. Were You In My Bed
02. My Evil Twin
03. How Long
04. Suzy’s Goin’ Home
05. Reefer Man
06. Cryin’ Shame
07. Dirty Knave
08. L & R