© Rootsville.eu

Dyer Davis (US)
tiltle: Dog Bites Back
music: Blues - Bluesrock
release date: february 17, 2023
label: WildRoots Records
info artist: Dyer Davis
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2023


Als kind wijdde de vader van Dyers, ook een muzikant, hem aan de muziek van de jaren 60 en jaren 70. De artiesten die hem het meest aanspraken waren de op blues gebaseerde rockers, vooral de vroege platen van Jeff Beck met Rod Stewart. Dit drong bij hem door het belang van de blues als de belangrijkste basis van de muziek waar hij zich toe aangetrokken voelde. Wat Dyer zeker onderscheidt van andere bluesrockers is zijn uitzonderlijke soulvolle stem, smaakvol gitaarspel en sterke schrijfvaardigheid. Davis is een natuurlijke artiest met het charisma en de karbonades om elk publiek te vermaken, zowel solo als met zijn energieke trio.

Eind 2021 reikte Dyers oude supporter, producer/engineer, Billy Chapin (Don Henley, Sister Hazel), contact op met bekroonde producer, WildRoots Records Stephen Dees om coproductie en co-schrijven met hen te overwegen. Na een paar sessies was Dees volledig gewonnen door het talent en de innemende persoonlijkheid van Dyers. Zozeer zelfs dat Stephen Dyer uitnodigde om op te treden op de laatste WildRoots laat "WildRoots Sessions Volume 2" los. Dyer levert een verbluffende stem op het nummer "The Bad Seed", een van de beste nummers van het album.

Nu een onderdeel van het WildRoots Records-team, bevat Dyers 'debuutopname "Dog Bites Back" gasten; Grammy-genomineerde Victor Wainwright (toetsen), Billy Dean (drums), Stephen Dees (bas) en Patricia Ann Dees (saxofoon), met Billy Chapin (gitaar) en Dyers' trio David Weatherspoon (drums) & Jacob Barone (bas) en speciale gasten Stan Lynch (The Heartbreakers - drums), Doug Woolverton (trompet), & Mark Earley (bari-sax).

tracks:

01 Le Me Love You
02 Walk Away My Blues
03 Water into Wine
04 Cryin' Shame
05 Train Wreck
06 Lifting Up My Soul
07 Long Way To Go
08 Wind is Gonna Change
09 Dog Bites Back
10 Angels Get The Blues
11 These Walls
12 Don't Tell My Mother
13 AKA