© Rootsville.eu

Eddie 9V (US)
tiltle: Capricorn
music: Soul
release date: january 27, 2023
label: Ruf Records
info artist: Eddie 9V

© Rootsville 2023


Eddie 9-volt handelt zijn hele leven instinctief. Op 15-jarige leeftijd keerde deze oude soulartiest zich af van het pad van de universiteit en banen om alle wapens te laten schieten op het bluesclubcircuit van zijn geboorteland Atlanta, Georgia. Flits vooruit naar 2019, en voor zijn debuutalbum, Left My Soul In Memphis, zette de wonderbaarlijke multi-instrumentalist gewoon de versterkers in zijn mobiele trailer aan en legde hij samen met zijn broer, co-schrijver, producer, Lane Kelly, een van de de breakout-releases van het jaar, door Rock & Blues Muse geprezen als "fris en levensbevestigend".

In 2021 was er het album 'Little Black Flies' uitgebracht bij 'Ruf Records' en ook voor zijn nieuwe album 'Capricorn blijft hij het huis trouw. Capricorn, genoemd naar de legendarische Capricorn-studio's in Macon, GA., staat bekend om zijn output van de Allman Brothers en Otis Redding. De artiest uit Atlanta zocht Capricorn Studios op voor het specifieke zuidelijke geluid dat hij nodig had en besteedde meer tijd aan het maken van elk nummer.

Op het nieuwe album vinden we 11 nummers terug en ook nu blijft hij soul trouw zoals te horen is op opener 'Beg Borrow Steal'. Op het album vinden we enkel 2 covers terug waaronder ' Bout to Make Me Leave Home' van Randle Edward en 'Down Along the Cove' van de hand van Robert Dylan. 'Yella Alligator' brengt ons even terug richting hip hop daar waar 'Bout to Make Me Leave Home' ons blijft begeesteren mede door de Wurlitzer grooves.

'Are We Through?' is dan weer een soulplakker om van te genieten waarna we met 'How Long' terug keren naar die heerlijke sixties sound. Vanaf 'It’s Going Down' blijven we in dezelfde grooves al lijkt het erop of deze opnamen in een andere studio werden gerealiseerd. Zo komt er bij 'Down Along the Cove' slide bij te pas en lijkt deze Edie plots 12 volt te zijn.


tracks CD:

01. Beg Borrow Steal
02. Yella Alligator
03. Bout to Make Me Leave Home
04. Are We Through?
05. How Long
06. It’s Going Down
07. Tryin’ to Get By
08. Down Along the Cove
09. Mary Don’t You Weep
10. Missouri
11. I’m Lonely