© Rootsville.eu

John Primer (US)
tiltle: Live at Rosa's Lounge (Teardrops For Magic Slim)
music: Blues
release date: 2023
promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist: John Primer


© Rootsville 2023


John Primer heeft onbetwist bijgedragen aan de opbouw van het geluid en de stijl van de Chicago-blues zoals we die nu kennen. De echo's van traditie die brullen uit de geboorteplaatsen waar hij speelde, zoals: Maxwell Street, Theresa's, Checkerboard en Rosa's Lounges, pulseren vandaag uit elk akkoord in zijn vingers. John Primer is een Chicago Blues Living Legend.

Op achttienjarige leeftijd kwam de moeder van John hem halen zoals beloofd. Hij kwam daar uiteindelijk uit en migreerde in de herfst van 1963 naar Chicago. Hij vond al snel werk in de legendarische Maxwell Street met Pat Rushing en de Maintainers Band in een tijd waarin de moderne elektrische bluesgeluiden van Chicago voor het eerst vorm kregen. John vormde in 1964 zijn eerste band, The Maintainers, en rockte met zijn oude Harmony-gitaar clubs aan de westkant als The Place, The Bow Tie en Lover's Lounge. In 1968 verliet John The Maintainers toen de gelegenheid zich voordeed om de soul- en R&B-groep The Brotherhood Band te leiden.

John trad tot laat in de nacht op en werkte overdag, en vormde zijn eigen unieke stijl en breidde zijn repertoire uit. Het succes van John zou ertoe leiden dat hij in 1974 John Watkins zou vervangen in de huisband van de wereldberoemde Theresa's Lounge aan de zuidkant van Chicago. Dit was het tweede thuis voor alle Mississippi-muzikanten. John speelde 7 jaar lang 7 avonden per week en trad op met grondleggers als Sammy Lawhorn, Junior Wells, James Cotton, Buddy Guy, Magic Slim en meer, allemaal vernieuwers die 7 avonden per week het geluid van Chicago Blues boetseerden!

Introductie van de opname "The John Primer & The Teardrops Tribute to Magic Slim", een oprecht eerbetoon aan een van de meest invloedrijke figuren in het bluesgenre. Dit album heeft tot doel Magic Slim weer onder de aandacht te brengen en zijn belangrijke bijdragen aan de blueswereld te erkennen.Met dit eerbetoon eren John Primer en The Teardrops de blijvende nalatenschap van Magic Slim, introduceren ze zijn muziek bij een nieuwe generatie en benadrukken ze zijn invloed op het genre. Als blueslegende heeft de muziek van Magic Slim generaties muzikanten geïnspireerd, en dit album is bedoeld om hulde te brengen aan zijn bijdrage.

John Primer, een gerespecteerde bluesmuzikant, stond op de schouders van de grote Magic Slim en droeg sindsdien de blues vooruit. Het eerbetoon is een oprecht geschenk aan Magic Slim, een erkenning van zijn impact op John en The Teardrops, en een erkenning van zijn vitale rol in het vormgeven van het bluesgenre.Deze opname nodigt iedereen uit om Magic Slim & The Teardrops te onderzoeken en ze het respect te geven dat ze verdienen. Het is een kans om te genieten van de muziek die ze samen hebben gemaakt en om de invloed te vieren die Magic Slim had op de wereld van de blues. Laten we samenkomen om de blijvende erfenis van Magic Slim en The Teardrops te eren met dit oprechte eerbetoonalbum.

Het is vermeldenswaard dat het eerste album van John Primer werd opgenomen op Wolf Records International, een label dat zijn potentieel al vroeg inzag. Dit is een bewijs van de toewijding van het label om opkomende artiesten in het bluesgenre te koesteren en te ondersteunen.De band tussen Magic Slim en Wolf Records is een decennialange samenwerking die enkele van de meest iconische bluesmuziek in de geschiedenis heeft opgeleverd. De opname van "The John Primer & The Teardrops Tribute to Magic Slim" is een eerbetoon aan de impact van Magic Slim op het bluesgenre en viert de blijvende erfenis van Wolf Records International als een vitale kracht in het vormgeven van het genre.


tracks:

01. Mama Talk To Your Daughter (5:03)
02. Luv Sumbody (6:29)
03. Every Night, Every Day (6:35)
04. Ain't Doing Too Bad (5:58)
05. Buddy Buddy Friend (6:10)
06. Trouble Of My Own (6:17)
07. Let Me Love You Baby (5:51)
08. It Hurts Me Too (6:29)
09. Look Over Yonder Wall (4:59)
10. The Things I Used To Do (6:17)
11. Before You Accuse Me (5:02)
12. The Blues Is Alright (5:34)