© Rootsville.eu

Johnny Wheels & The Swamp Donkeys (US)
tiltle: Keep on Pushin'
music: Blues - Bluesrock
release date: 2022
label: Lightning in A Bottle Records
info artist: Johnny Wheels
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2023


Keep On Pushin', van Johnny Wheels & The Swamp Donkeys, is een opvallende eerste release van een Pacific Northwest-band vastbesloten om zijn plek op te eisen tussen de vele opmerkelijke acts in het gebied.

De frontman van de band, Johnny Wheels (Kennicott), is een singer/songwriter/harmonicaspeler die opgroeide met het observeren van de repetities van zijn muzikant-vader tot zijn vroegtijdige dood toen Johnny nog maar zes jaar oud was. Het zaadje was echter geplant en de jonge jongen experimenteerde met verschillende instrumenten en zong met de radio, waarbij hij zijn vaardigheden opbouwde met aanmoediging van de vrienden van zijn vader. Het noodlot sloeg opnieuw toe, echter, toen de 12-jarige Johnny twee wervels brak bij een verwoestend ongeval en vanaf de borst verlamd raakte. Na maanden en maanden van therapie dook zijn liefde voor muziek weer op en hij was vastbesloten om er weer naar toe te gaan. Tegen de tijd dat hij 20 was, hield hij zich staande met andere muzikanten, trad hij toe tot bands en schreef hij liedjes.

Al zijn harde werk heeft geleid tot Johnny Wheels & The Swamp Donkeys, waarin Johnny wordt geflankeerd door zijn belangrijkste medewerkers Brandon Logan op gitaar en Taylor Frazier op bas. Dit dynamische trio schreef alle nummers op Keep On Pushin' van zuidelijke soulgrooves tot doorsijpelende langzame blues tot brandende rockshuffles. De band co-produceerde het album met gerenommeerde bluesdrummer Jimi Bott, die meerdere prijzen en nominaties heeft gekregen voor zijn werk achter het bestuur.


tracks:

1. On The Run (4:32)
2.
George Fisk (4:04)

3.
This Time (6:08)

4.
As Long As You’re There (4:59)

5.
Light Me Up (Hold Me In) (4:12)

6.
The Fall (5:02)

7.
Finding Your Way Back Home (5:19)

8.
Mizz Karman (4:33)

9.
Time To Bail (Keep On Pushin’) (7:31)