© Rootsville.eu

Natalie MacMaster & Donnell Leahy (Can)
tiltle: Canvas
music: Celtic Folk
release date: april 07, 2023
label: Linus Entertinment
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: MacMaster & Leahy

© Rootsville 2023


Een leeg canvas zit vol mogelijkheden, net zoals het partnerschap van Natalie
MacMasterr en Donnell Leahy. Ze zijn twee van 's werelds beste Keltische violisten: zij is een gerenommeerde, bekroonde soloartiest uit Cape Breton, Nova Scotia; Hij van de legendarische Leahy-familie uit Ontario, een intergenerationele muzikale act die de wereld rondreisde. Ze trouwden in 2002, toen hun de cumulatieve albumverkoop bedroeg meer dan een miljoen. Een powerkoppel was geboren.

Rock, pop, latin en klassieke invloeden komen naar voren op het nieuwe materiaal van meestal originele melodieën. Gasten zijn onder andere Rhiannon Giddens, zij zingt in het Gaelic op ‘Woman of the House’), Yo MaYo (‘So You Love' en Brian Finnegan ('Colour Theory') en, op 'Choo Choo', hun 17-jarige dochter Mary Frances Leahy. Alle zeven van hun kinderen zijn essentiële onderdelen geworden van de liveshow, die overal in de podiumkunstencentra uitverkocht is Noord-Amerika - vooral in de aanloop naar de kerstvakantie

Luisteren naar Canvas, kan de gemiddelde luisteraar het verschil tussen hun twee stijlen misschien niet onderscheiden - en het maakt niet uit, want hoe dan ook, je luistert naar twee van de beste violisten ter wereld. MacMaster en Leahy werken even dynamisch samen terwijl ze uit elkaar werkten, daarom hebben ze fans als Shania Twain en de Chieftains, een publiek dat strekt zich uit van Sydney, Nova Scotia, tot Sydney, Australië. Waargebeurde verhalen in de entertainmentwereld (of waar dan ook) komen niet opmerkelijker dan dat.

tracks:

1. Canvas (1:03)
2. Colour Theory (feat. Brian Finnegan) (3:40)
3. Dance Arnold Dance (3:32)
4. Woman of the House
(feat. Rhiannon Giddens) (3:36)
5. So You Love (feat. Yo-Yo Ma) (5:33)
6. Galicia (feat. Josemi Carmona) (5:29)
7. Choo Choo (feat. Mary Frances Leahy) (2:20)
8. The Case of the Mysterious Squabbyquash (3.26)
9. Caramelo (feat. Josemi Carmona) (4:58)
10. East Neuk of Fife (3:59)
11. The Laird O’ Bemersyde (4:00)
12. Wish You Were Near (feat. Robyn Cunningham) (4:16)
13. Voice Memo 3049 (1:25)