© Rootsville.eu

Nick Finzer (US)
tiltle: Dreams, Visions, Illusions
music: Jazz
release date: april 14, 2023
label: Outside in Music
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Nick Finzer

© Rootsville 2023


Een vervolg op zijn album Out of Focus uit 2021 en spirituele opvolger van zijn sextet-opname uit 2020 Characters, Dreams, Visions, Illusions vertegenwoordigt de ultieme uitdrukking van zijn langlopende sextet, met tenorsaxofonist en basklarinettist Lucas Pino, gitarist Alex Wintz , pianist Glenn Zalenski, bassist Dave Baron en drummer Jimmy Macbride.

Het geïnspireerde album was het resultaat van een New Jazz Works-subsidie ​​met dank aan Chamber Music America, een Amerikaanse non-profitorganisatie die een verscheidenheid aan middelen biedt aan beoefenaars van kleine ensembles. Het programma wordt gefinancierd door de Doris Duke Charitable Foundation, die de podiumkunsten rechtstreeks ondersteunt via genereuze subsidies.

Rennend met de creatieve mogelijkheden van deze zegen, maakte Finzer een thematisch en psychologisch indringend werk - een werk dat de rol van de muze in creatieve inspiratie onderzoekt. Volgens de titel Dreams, Visions, Illusions heeft Finzer dit concept in drieën gedeeld en door de lens van creatieve en professionele arbeid geschenen.

Voor Finzer is er een spirituele ontsnappingsroute uit deze 24/7 drukte - een die zowat elke NYC-jazzmuzikant goed kent. De zoekende opener van Dreams, Visions, Illusions, "To Dream a Bigger Dream", is een oproep om voorbij de valstrikken van de onwrikbare jeuk van het kapitalisme te komen.