© Rootsville.eu

One Adam One (US)
tiltle: Where Do I Begin (EP)
music: Rock
release date: march 31, 2023
label: Die Trying Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: One Adam One

© Rootsville 2023


One Adam One is het geesteskind van singer-songwriter Adam Reichmann en
langdurige muzikale partner Todd Schnitzer. De twee ontmoetten elkaar op de universiteit en gingen op om de kern te vormen van baanbrekende Americana-band Nadine, een plons maken Alt Country cirkelt met een aantal albums waaronder de toetssteen van het genre Centrum, zaterdag. Nadat Nadine uit elkaar ging, bleef het duo muzikaal actief, maar trok zich terug uit de scene om zich te concentreren op andere creatieve projecten. Een Adam One vertegenwoordigt de wedergeboorte van een vruchtbare songwriting en opname partnerschap, waarbij Reichmanns poëtische voordracht wordt gecombineerd met die van Schnitzer voorliefde voor inventieve productie. Met Waar begin ik, een verzameling van indie-folk juweeltjes, One Adam One vertegenwoordigt de evolutie van een uniek midwesten geluid.

One Adam One combineert alternatieve folk met weelderige indierock om een geheel eigen moderne midwesterse sound te creëren. Adam Reichmanns door tekst gedreven akoestische muziek combineert met de avontuurlijke fuzzgitaren, synths en drumgelaagdheid van producer Todd Schnitzer - wat resulteert in gedetailleerde, bitterzoete nummers met een onconventioneel randje. Sterke aantrekkingskracht voor fans van artiesten als Beck, Wilco, The War on Drugs en de voormalige band Nadine van Reichmann en Schnitzer.

Where Do I Begin, hier moet ik beginnen, is het langverwachte debuutalbum uit Saint Louis, Missouri, Americana-veteranen Adam Reichmann en Todd SchnitzerTodd SchnitzerTodd Schnitzer - onder de naam One Adam One. Voormalige leden van kritisch geprezen baanbrekende alt-countryoutfit uit de late jaren 90 en vroege jaren 00 Nadine, het duo heeft opnieuw samengewerkt om een frisse kijk te geven hun unieke Midwesten geluid. Reichmann's lyrische akoestiek muziek paren met de avontuurlijke productie van Schnitzer, met fuzz gitaren, synths en drumlagen - resulterend in gedetailleerd, bitterzoet liedjes met een onconventioneel randje.

Dit mini-album met vijf nummers schetst een intiem, poëtisch beeld van modern leven in een snel veranderende wereld. Verbijstering, liefde, verlangen, en hoop worden weergegeven met oprechte details, allemaal met die van Reichmann doorgewinterde tenor centraal. Luisteraars zullen de klassieke songcraft herkennen van artiesten als Tom Petty en Big Star gecombineerd met de moderne aanpak van acts als The War on Drugs, Wild Pink en Kevin Morby.

tracks:

1. Where Do I Begin (4:19)
2. Living Between The Lines (3:41)
3. Hollywood Ending (3:22)
4. Cold Murmurs (3:39)
5. Platte River (3:21)

Bonus Track
6. Living Between The Lines (3:41)