© Rootsville.eu

Peter Storm & The Blues Society (P)
tiltle: Second
music: blues-bluesrock
release date: march 10, 2023
label: Naked
info artist:
Peter Strom & The Blues Society

© Rootsville 2023


Na 'First' komt er alle logica volgend ook 'Second' en dat is ook zo bij een van de populairste bluesbands in Partugal, 'Peter Storm & The Blues Society'. Nadat in 2020 het album 'First' uit kwam op 'Dream Session Music' opteert de band voor het daaropvolgende 'Second' uit te geven bij het Belgische label 'Naked. 'Peter Storm en The Blues Society' werden verkozen tot Beste Bluesband in Portugal, daarom vertegenwoordigde de band hun land in de European Blues Challenge in Malmö, Zweden in juni 2022.

De band bestaat uit João Belchior (guitar, vocals), José Reis (bass), Jorge 'Mister Shuffle' Oliveira (drums & percussion) en Bino Ribeiro (bluesharp). Wie dan Peter Storm weer is, daar hebben we dan het raden naar. Ze worden vaak uitgenodigd om te spelen met enkele van de beste internationale artiesten die op tournee zijn in Portugal en Noord-Spanje, zoals Trevor Sewell, Diunna Greenleaf, Shanna Waterstown, Slam Allen, Janice Harrington, om er maar een paar te noemen.

Voor hun nieuwe album 'Second' kiezen 'Peter Storm & The Blues Society' voor 10 nieuwe originals waarvan er 8 uit het huis zelf komen met voornamelijk Jorge Oliviera, Ben Ribeiro en João Belchiorals hofleveranciers. 'I Feel Like Breaking Up Somebody’s Home' is van de hand van het duo Jackson en Matthews in courtesy of 'South Memphis Music' en 'Beatrice' van de hand van Walker, Gardner en Ke Sean voor dan weer JSP Music.

Openen doen ze met het rockende 'Write Down The Blues' waarmee ze toch een knipoog geven richting de Texaan Stevier Ray Vaughan die ons in de zomer van 1990 kwam te verlaten. Ook met de Texaanse shuffle 'Go Down & Play' kijken we naar die richting waarop er daarna wat gas wordt teruggenomen met het Tin Pan Alley bluesje 'Meditation Blues'.

Daarna wordt er door dit Quertet een beetje funk toegevoegd op 'I Feel Like Breaking Up Somebody’s Home' waarna het weerom shuffle time is op en tellin' bluesje is op '52nd Avenue'. Met 'Beatrice' verkondigen ze misschien de liefde aan deze dame maar tevens ook aan Chicago blues. Voor het aflsuitende en bijzonder rockend 'Show Me Your Love' krijgen we met ' I Told You (Not To Treat Me Wrong)' nog een slowbluesje pur sang.

tracks:

01 Write Down The Blues
02 Blame
03 Go Down & Play   
04 Meditation Blues
05 I Feel Like Breaking Up Somebody’s Home 
06 52nd Avenue                                                           
07 Black Hole 
08 Beatrice
09 I Told You (Not To Treat Me Wrong)
10 Show Me Your Love