© Rootsville.eu

Red Beans & Pepper Sauce (F)
tiltle: "7"
music: bluesrock - rock
release: februari 17, 2023
label:Socadisc Crossroads
distribution:Sonic Rendezvous
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Red Beans & Pepper Sauce

© Rootsville 2023


"7" staat niet alleen voor het aantal albums dat de Franse rockband 'Red Beans & Pepper Sauce' op hun conto hebben staan maar is teven de tietel van hun nieuwe dubbel CD. 'Red Beans & Pepper Sauce' bestaat uit Jessyka Aké (zang), Laurent Galichon (gitaar), Serge Auzier (keyboards), Pierre Cordier (bas) en Niko Sarran (drums) en kan je via hun stevige rock linken aan Led Zeppelin, Deep Purple en ja, zelfs Gary Clarck Jr.

In 2013 kwam deze 'Red Beans & Pepper Sauce' de 'Tremplin du Cahors Blues Festival' te winnen en hadden toen al 2 albums uitgebracht. In 205 volgde er 'Hot & Spicy' waarna in 2017 het album 'Red' op de wereld werd losgelaten. Allemaal 'Heavy Rock' maar dit volgens de regels van de kunst. In 2019 kwam het zesde album genaamd "Mechanic Marmalade" uit. Keer in 2021 terug naar de Rythm Design studio in Montpellier om dit nieuwe opus op te nemen, simpelweg "7" genaamd. In hun thuisland kwam dit album reeds eind 2022 op de markt en zo volgt de rest van de wereld op 17 februari 2023.

De leadvocals komen van Jessyka Aké en dat deze vol vuur en passie zit kan je duidelijk horen op de opener 'Going Blind'. In een mix van loeiharde en huilende rock met haarscherpe gitaarrifjes en donderende Hammond grooves lonken ze een beetje richting Led Zeppelin. Van progressieve rock op 'Gonna Dance' evolueren ze met 'Wolrd is Burning' naar de klassieke 70-ties bluesrock. Aflsuiter van het eerste gedeelte gebeurt met de melodiuze stem van Jessyka op 'Let You Down'.

Opener op 'CD 2' is 'Outlaw on The Run' en ook hier benaderen ze bluesrock van het betere gehalte. Met het daaaropvolgende 'Rock 'n Roll' laten ze horen dat 'Jimmy Page' en 'Robert Plant' misscien we als poster boven Jessyka's bed hangen. 'Red Beans & Pepper Sauce' behoren momenteel tot de top in 'La Douce France' en dus niet te missen als ze wat noordelijker komen af te zakken.

tracks: CD 1

01 Going Blind
02 Gonna Dance
03 Guess My Name
04 Lonely
05 What Happens In Vegas
06 Run
07 World Is Burning
08 Let You Down

tracks: CD 2

01 Outlaw On The Run
02 Rock And Roll
03 Sugar