© Rootsville.eu

Rhythm Krewe (US)
tiltle: Unfinished Business
music: Blues
release date: march 03, 2023
label: Rhombus Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Rhythm Krewe

© Rootsville 2023


De band uit Zuid-Californië, Rhythm Krewe, begon in 1990 als Floyd & the Flyboys, toen gitarist/zanger/songwriter, Steve Zelman, verzamelde een negenkoppige blazersband bestaande uit eerste- beoordeel spelers op elk instrument. Credits lezen als een Who's Who van de muziekindustrie, inclusief artiesten die hebben opgetreden/opgenomen met Ray Charles, Santana, Tower of Power, The Temptations, Lyle Lovett, de Eagles, Brian Setzer en meer. De release van hun debuutalbum, Unfinished Business, bevat negen originele nummers geschreven door Zelman, evenals covers van nummers (opgenomen) door Johnny "Guitar" Watson, Professor Longhair en James Cotton, allemaal met uitgebreide hoornarrangementen en geweldige instrumentale uitvoeringen op een strook traditioneel blues, swing, jumpblues en soultracks.

De jumpbluesklassieker uit de jaren 50, "She Moves Me", uit de Johnny "Guitar" Watson-catalogus opent de album met hete hoornstoten die Steve Z's punten van aanbidding en vamping op het ritme benadrukken, terwijl we genieten van een ronde hete solo's van hem en Jim Blazer op piano en tenorsaxman Chris Meestert. Gary Coppola stapt naar de microfoon voor de pittige rhumba "One Hell For Another", een smerig verhaal over de strijd van een hardwerkende man om vooruit te komen; in klassieke stijl doet hij een stap naar voren en dan twee stappen terug. De zompige gitaarriff van Steve Z bepaalt het palet voor het zuidelijke gefrituurde nummer van liefde en toewijding "Little Bit Of Heaven". "Better Late Than Never" is een zoet pratende blues over een man die tot over zijn oren verliefd is en iedereen aanmoedigt hetzelfde te doen. Coppola graaft diep in de piano gedreven 12 maten blues "Time Of Day", getuigend van onbeantwoorde liefde die vrijelijk wordt gegeven van zijn gekwelde ziel

De band omlijst "She's Murder" van James Cotton als een hete Chicago shuffle die de gevaarlijk mooie vrouw, die door Steve Z's hart sluipt voordat hij zijn zaak bepleit met een ijspriem gitaarsolo. In passende stijl laten piano en gitaar ons kennismaken met Professor Langhaar blues rhumba "Her Mind Is Gone", leende dan een beetje van Albert King's "Don't You Lie To Me", en meng ze met de speelse teksten die de eerlijkere seks bespotten. De vette shuffle, ' Recept For Disaster', vindt gastvocalist David Morgan de rol van een man die onrecht is aangedaan door een wellustige vrouw. De met salsa doordrenkte "Wild Love" bevat smakelijk drumwerk van Danny Pucillo, Jr., en gelikte orgelklanken van Jim Blazer. Het titelnummer, "Unfinished Business", mixt alles de elementen van bigbandblues bij elkaar: dikke zang, dikke gitaar, dikke blazers om te sudderen showstopper. Steve Z verzacht de stemming op de blues biechtstoel "Sweet Surrender" voordat hij en Coppola delen de microfoon voor het vrolijke "Monkey Toes" dat zachtjes begint te swingen en bouwt op naar een Bo Diddley beat finale.

tracks:

01 She Moves Me
02 One Hell For Another
03 Little Bit Of Heaven
04 Better Late Than Never
05 Time Of Day
06 She's Murder
07 Her Mind Is Gone
08 Presciption For Disaster
09 Wild Love
10 Unfinished Business
11 Sweet Surrender
12 Monkey Toes