© Rootsville.eu

Sárah Rogo (US)
tiltle: Sunfall
music: Blues
release date: 2023
info artist: Sárah Rogo


© Rootsville 2023


Sarah Rogo is een artiest, componist en gitarist die in Los Angeles, CA woont. Met haar angstaanjagende en unieke slide-gitaarwerk tart ze genres en hervormt ze hoe de gitaar kan worden gebruikt bij compositie en songwriting. Je kunt haar vinden als een van de hosts van het wereldberoemde Normans Rare Guitars-kanaal en het podium delen met gitaargrootheden als Joe Bonamassa, Jimmy Vaguan en Jimmy Vivino. Ze claimt de titel "Soulful Roots" en vermengt oude blues-, soul- en folkstijlen met een jeugdige twist-foto Dolly Parton en Robert Johnson die een Tarantino-film binnenlopen. Ze boeit het publiek met haar angstaanjagende slide-gitaarwerk en unieke genre-tartende stijl. Een boeiende dans tussen gruis, schoonheid en vaardigheid.

Rogo heeft het podium gedeeld met artiesten Joe Bonamassa, Jimmie Vaughan, Larkin Poe en Jimmie Vivino om er maar een paar te noemen en leidde haar band in slots op festivals door het hele land. Naast optredens kun je Rogo vinden die haar stem en passie leent voor evenementen zoals Ted X, waar ze onlangs een prominente spreker en artiest was. 'Als we goed luisteren, kunnen we de wereld veranderen. Sarah Rogo neemt ons mee door het verhaal van het moment waarop muziek haar aandacht deed schenken aan de wereld buiten de hare. Haar liedjes en gitaarwerk vormen een boeiende les in deze boodschap. Rogo is meer dan een artiest; ze is ook een pleitbezorger die van plan is haar platform te gebruiken om sociaal bewustzijn te creëren en welzijn en filosofie over kunst en gezondheid.

Sarah verdiepte zich in jazz en klassieke orkesten op fagot, saxofoon en klarinet en beweerde de 'ultieme bandnerd' te zijn. Ze werd een jonge dirigent en componeerde muziek van verschillende stijlen en soorten. In haar late tienerjaren ging Rogo naar het Berklee College of Music en maakte kennis met, ging in de leer en trad op met een groep bluesmuzikanten. muzikanten die haar leven veranderden, gitarist Paul Rishell, die speelde met en leerde van Son House, en harpspeler van wereldklasse Annie Raines, samen met akoestische country-bluesgitarist Woody Mann, een voormalig leerling van de legendarische dominee Gary Davis. Ze lieten haar kennismaken met artiesten als Blind Willie Johnson, Blind Lemon Jefferson, Bessie Smith, Memphis Minnie, en daarna namen ze haar mee op tournee en leerden haar de overlevingstactieken van het leven onderweg.

Toen ze in een stroomversnelling kwam als gitarist en songwriter, verhuisde ze naar Californië om haar leven als fulltime muzikant voort te zetten. Het duurde niet lang voordat er dingen begonnen te gebeuren. In 2018 bracht ze snel "Live at Lestat's West" uit, een verzameling van haar originele liedjes die live waren opgenomen in Lestat's in San Diego. Kort nadat ze naar Los Angeles was verhuisd, kwam haar eerste studioalbum "Smoke and Water" uit. "Smoke and Water" is misschien uitgekleed, maar het is ook edgy en charismatisch met een humeurige maar energieke mix van originelen en uniek gedraaide covers op klassieke nummers als 'Voodoo Child' en 'Jolene', terwijl Rogo's slide-gitaar en klarinet uniek dansen door de progressie van liedjes en geven een mystieke en verfrissende draai aan moderne muziek. Eind 2022 bracht Rogo haar conceptplaat "Sunfall: Blues mantras and instrumentals for the evening hours" uit, een ode aan de bossen bij schemering. Ze wil een vernieuwer zijn van hoe muziek muziek kan worden gemaakt, opgenomen, uitgebracht en gedeeld.

tracks:

01 – Sunfall Blues
02 – Shadows
03 – Sequoia Stomp
04 – Give Me Something To Believe In
05 – Siren of Point Dume
06 – Feelin Good (Sequoia Version)
07 – Twilight
08 – All of These Things Must Die