© Rootsville.eu

Seth Rosenbloom (US)
tiltle: As The Crow Flies
music: Blues - Bluesrock
release date: october 21, 2022
label: independent
promotion: Devious Planet (Pati deVries)
info artist: Seth Rosenbloom

© Rootsville 2023


Seth's nieuwe release, As the Crow Flies, bouwt met vertrouwen en geloofwaardigheid voort op de kracht van die eerdere inspanningen en laat zien waarom hij geldt als een van de meest assertieve en gezaghebbende artiesten die tegenwoordig in de blueswereld actief zijn. Opgenomen in een tijdsbestek van vier dagen in maart 2022 in Rear Window Studios in Brookline, Massachusetts, stapte Seth zelf in de stoel van de producer. De ritmesectie bestond uit een aantal van de beste van New England: drummer Mark Teixeira (Duke Robillard), bassist Jesse Williams, gitarist Ryan Taylor en pianist en organist Bruce Bears.

Op deze 'As The Crow Flies' vinden we 9 nummers terug waarbiji we toch enkele opmerkelijke arrangementen terug vinden. Die aandacht voor detail is zowel duidelijk als overtuigend. Bovendien galmt het hele album met een niet aflatende drive en levering. De meeslepende intensiteit die inherent is aan het refrein met weerhaken van "Did You Try To Break My Heart" wordt geëvenaard door teleurstelling en verzet gedeeld door "Set Me Free". "Blind Eye", aan de andere kant, brengt zijn boodschap over door een gestage zwaai en stut, terwijl hij de bitterheid van verraad benadrukt door Seth's verschroeiende gitaarriffs en uitdrukkelijk nadrukkelijke zang. Die verzengende gevoelens worden overal uitgedrukt met niet-aflatende energie en uitbundigheid, waardoor As The Crow Flies een van de meest onvergetelijke aanbiedingen in de recente herinnering is.

Aan de andere kant is Seth geen onbekende in het maken van muziek. Geboren in een muzikale familie en opgegroeid net ten westen van Boston in Waltham, Massachusetts, begon hij als kind klassieke viool te spelen en begon vervolgens op elfjarige leeftijd gitaar te spelen. Aanvankelijk geïnspireerd door de muziek van Elvis en The Beatles, verdiende hij tegen de tijd dat hij 16 was een prestatiebeurs van Berklee College of Music.

Na een paar jaar als actieve sideman en veelgevraagd clinicus te hebben doorgebracht, breidde Seth zijn reputatie verder uit door een groot deel van de laatste jaren op de weg door te brengen, zichzelf voor te stellen aan een nieuw enthousiast publiek en bij elke stop blijk te geven van zijn duidelijke toewijding aan zijn vak en zijn vermogen om zijn verve en veelzijdigheid te delen. Hij toerde door de VS en het VK en deelde zelfs een podium met Joe Bonamassa. Of hij nu zijn oogverblindende gitaarriffs en stekende vibrato demonstreert of ontroert met zijn zwevende en zwoele zang, hij brengt een kenmerkende kracht en persoonlijkheid in elk van zijn optredens. Dat vermogen wordt opnieuw onderstreept met de stijgende gevoelens die tot uiting komen in As the Crow Flies.

tracks:

01. As The Crow Flies
02. Did You Try to Break My Heart
03. Set Me Free
04. Can’t Trust Your Neighbor
05. I Wish You Could See Me Now
06. Ain’t Nothing Wrong
07. Blind Eye
08. Gotta Roll
09. Give Me the Ring Back