© Rootsville.eu

Sister Lucille (US)
tiltle: Tell The World
music: Blues - Soul
release date: march 17, 2023
label: Blue Heart Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Sister Lucille

© Rootsville 2023


Afkomstig uit het zuidwesten van Missouri en diep geïnspireerd door de muzikale erfenis van Memphis, heeft Sister Lucille de werelden van Blues, Roots en Soul op hun kop gezet en hun eigen genre gecreëerd - Memphunk!
De muzikale genen van de band lopen breed en diep. Van het Opry-debuut van leadzangeres Kimberly Dill in het Ryman Auditorium als tiener, opening voor de legendarische Kitty Wells, tot het Beale Street-debuut van de band in 2014, het viertal uit Springfield, MO ademt funk in de blues en roert het met de ziel van het evangelie en kleurt het met een vleugje country om een geluid te smeden dat duidelijk Amerikaans is, maar universeel in zijn aantrekkingskracht.

Dill en Jamie Holdren (gitaar/zang) zijn beiden tweede generatie muzikanten en hun gezamenlijke muzikale DNA is de brandstof voor het vuur van zuster Lucille. Hun debuutalbum uit 2019, Alive, klokte maar liefst 22 opeenvolgende maanden in de Top 50 Blues-Rock Album Chart, waarbij alle 11 nummers de Top 50 Blues-Rock Song Chart bereikten gedurende meerdere maanden, en eindigde het jaar op # 10 op de 2020 Top 200 Year-End Blues-Rock Chart. Drie nummers van Alive werden steunpilaren op SIrius/XM's Bluesville, en het album won de Blues Blast Award 2020 voor beste debuut-cd, en ontving ook drie Independent Blues Award-nominaties voor beste nieuwe artiest-cd, beste soul-bluesartiest en beste hedendaagse bluesnummer.

Kimberly Dill (zangeres) & Jamie Holdren (gitaar/zang) zijn beiden tweede generatie muzikanten en hun muzikale DNA is de brandstof voor het vuur van de band. Van hoogtepunten zoals Dill's Opry-debuut als tiener tot het Beale Street-debuut van de band in 2014, ze hebben een uitgesproken geluid gesmeed dat universeel aantrekkelijk is. Van de ritmische opening tot de zelfverzekerde afsluiting, Sister Lucille 'vertelt de wereld' dat ze toegewijd zijn om hun 'Memphunk'-geluid wereldwijd te delen.

tracks:

01 Tell The World
02 Every Time I Leave
03 Break My Heart
04 Why Not You
05 My Name Is Lucille
06 Montezuma Red
07 Devil in A Red Suit
08 Ready For The Times To Get Better
09 My New Lovers
10 Soulful Dress

musicians:

Kimberly Dill:  Lead Vocals
Jamie Holdren: Guitar & Vocals
Kevin Lyons: Drums & Percussion
Reed Herron: Bass