© Rootsville.eu

Skylar Rogers (US)
tiltle: Among The Insanity
music: Blues
release date: march 24, 2023
label: Blue Heart Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Skylar Rogers

© Rootsville 2023


Skylar Rogers, de 'Hard Headed Woman', is terug met haar tweede release, Among the Insanity, en neemt de luisteraar mee op een reis, van keiharde roots/rock/blues tot zielverscheurende melodieën. Geproduceerd door Terry Wilson (Teresa James & The Rhythm Tramps, Trudy Lynn), werden de 12 tracks opgenomen door een all-star cast van studiomuzikanten, waaronder Bennett Salvay, Terry Wilson, Billy Watts, Brannen Temple en WG "Snuffy" Walden.

Rogers legt haar ziel bloot en zingt vanuit het diepst van haar hart, waarbij ze elk nummer een intense maar gevoelige energie geeft. Met een stem die de ziel grijpt en vult met de energie en passie die alleen rockende blues kan bieden, belichaamt Rogers' werk alle brutaliteit van een vrouw die vastbesloten is om het meeste uit elke kans te halen.

Vergelijken met iconen uit de muziekindustrie als Tina Turner en Etta James is geen sinecure als je net je debuutalbum hebt laten vallen. Skylar Rogers, geboren in Chicago, bereikt dat en nog veel meer met haar release 'Firebreather' uit 2021, en terwijl 2022 rondrent, lijdt het geen twijfel dat haar aanstekelijke mix van soulrockende blues op het punt staat het publiek over de hele wereld te verbazen.

Opgevoed door een moeder die ook zong, haar reis door echtscheiding, een leven in het leger, de dood van een kind, vrachtwagenrijden en dakloosheid, dit alles leerde haar lessen die ze nooit zal vergeten. Na een bijna fatale longontsteking en de diagnose van verschillende auto-immuunziekten, besloot ze het leven op haar eigen voorwaarden te leiden. Ze was vastbesloten om niet gebonden te zijn aan de verwachtingen van anderen en deze rebelse geest is duidelijk aanwezig in alle muziek die ze maakt. Ze verhuisde naar Memphis en dompelde zich onder in het rijke tapijt van Beale Street, Skylar dronk van de bedwelmende wateren om haar heen en begon aan haar lange mars naar muzikale redding.

Genomineerd voor een Blues Blast Award en in aanmerking genomen door de Grammy-commissie voor haar nummer 'Like Father, Like Daughter' en voor haar album in de categorie Contemporary Blues, heeft ze op de grootste podia gestaan. Schrijvend vanuit haar eigen perspectief en ervaringen, lijdt het geen twijfel dat ze een vast onderdeel zal zijn op de rode loper, aangezien ze bij elke stap die ze zet nieuwe wegen inslaat. Met de pauze van de pandemie stevig in de achteruitkijkspiegel, staan Skylar Rogers en haar band van buitengewone muzikanten klaar om weer de weg op te gaan en te exploderen op het festivalcircuit. Dit is het moment om haar buitengewone talenten te laten schitteren. Ontdek haar werk in al zijn glorie en vind een wereld die alle brutaalheid heeft van een vrouw die vastbesloten is om het meeste uit elke kans te halen.tracks:

1. Loving In The Left Lane
2. Among The Insanity
3. One Last Kiss
4. Ride That Lightning
5. Blame It On Rock & Roll
6. When It's Broken
7. Step It Up
8. Both Sides Of The Table
9. Between Friends
10. Femininty
11. Water
12. Apology Not Accepted