© Rootsville.eu

Tapestri (Wal)
tiltle: Tell Me World
music: Singer-songwriter - Folk
release date: march 24, 2023
label: Shimi Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Tapestri

© Rootsville 2023


Tapestri, de Folk/Americana-band geleid door Lowri Evans en Sarah Zyborska brengt hun langverwachte debuutalbum 'Tell Me World' uit. Sarah en Lowri zullen vooral bekend zijn bij het Welshe muziekpubliek als tweetalige singer-songwriters die als soloartiesten optreden voor enige tijd.

'Tell Me World' is een verzameling liedjes die de wereld bekijken vanuit het perspectief van een vrouw, met teksten die het leven weerspiegelen ervaringen, doordrenkt met inzicht, empathie en emotie. ‘Waiting in the Background’ vertelt het verhaal van vrouwen geduldig hun tijd afwachtend, informeert de complexe aard en impact van huiselijk geweld het titelnummer 'Tell Me World', opnieuw opduiken in de wereld na de pandemie in ‘Come Alive', het bitterzoete gevoel van ‘hiraeth’ (verlangen) en zijn ver van huis in ‘Atgofion’, de allure en allesverslindende aard van verliefdheid in ‘Y Fflam’ en het persoonlijke 'Genes'', geïnspireerd door Sarah's dochter, en 'She's a Lover' geïnspireerd door Lowri's 'ooit ontmoet, nooit vergeten' mam!

Als soloartiesten werden Lowri en Sarah eerder geprezen op BBC 6 Music, en voerden ze een sessie uit voor Bob Harris op BBC Radio 2 en trad op naast Glenn Tilbrook, Cara Dillon, Martin Simpson en Seth Lakeman, en zijn op tal van festivals verschenen, waaronder Celtic Connections, Underneath the Stars, Festival Number 6 en Warwick volksfeest.

tracks:

1. Tell Me World (4:00)
2. Waiting in the Background (3:40)
3. Save Your Love (3:43)
4. Crazy, Crazy Times (4:22)
5. Workshop (4:43)
6. She’s a Lover (3:31)
7. Come Alive (4:28)
8. Y Fflam (2:51)
9. Genes (3:48)
10. Atgofion (3:57)