© Rootsville.eu

The Backyard Casanovas (D)
tiltle: Backyard Stomp
music: Blues - Jump Blues - Rhythm 'n Blues
release date: 2023
info artist: The Bacyard Casanovas


© Rootsville 2023


Voor de eerste keer komen ze naar buiten als 'The Backyard Casanovas' met 'Backyard Stomp'.
Een debuutalbum dat tot stand kwam na een paar oefensessies, gevolgd door een paar live-optredens, voordat het op film werd vastgelegd door Bopflix Films, om nog maar te zwijgen van een paar rondes van een lokale homebrew om ervoor te zorgen dat het moreel op zijn hoogst was, om te beseffen dat er misschien gewoon iets zijn in dit nieuwe project.

Hoewel nieuw misschien niet erg nauwkeurig is bij het samenstellen van de details over The Backyard Casanovas, omdat ze al een tijdje deel uitmaken van de ritme- en bluesscene uit de jaren 50. De vierkoppige band, opgericht in 2018 in Bonn, Duitsland, is normaal gesproken te zien en te horen terwijl ze Cat Lee King ondersteunen met een extra titel die aan hen is toegekend … en zijn Cocks.

Daarom positioneren The Backyard Casanovas zich, met voorlopig de normale werkzaamheden op vakantie, in de schijnwerpers voor hun debuutalbum Backyard Stomp. Geïnspireerd door deltablues en leunend op helden als Hound Dog Taylor of gammele rockabilly-krabbels van bijvoorbeeld Hasil Adkins, The Backyard Casanovas van Tommy J. Croole (zang, leadgitaar), Sidney Ramone (slaggitaar, percussie), Lucky Luciano (contrabas) en Rene Lieutenant (drums) weten ook hoe ze een eigen deuntje moeten schrijven, waarbij veel nummers originele composities zijn die op Backyard Stomp staan.

tracks:

1. Chicken Stuff (1:55)
2. Be My Love (1:59)
3. You Don't Give A Damn (3:22)
4. I Ain't Botherin' Nobody (2:23)
5. Hey Sweet Lady (3:57)
6. Geronimo Rock 'N' Roll (2:58)
7. Buzz Back Home (2:49)
8. Evil Woman (3:14)
9. Big Fat Mama (2:56)
10. Scratchin' (3:23)
11. Lucy Mae Blues (3:19)
12. Take Five (3:30)