© Rootsville.eu

The Cadillac Kings (UK)
tiltle: Crash and Burn
music: Blues - Jump Blues
release date: 2023
info artist: The Cadillac Kings


© Rootsville 2023


Vier en twintig jaar na de oprichting is de Britse band 'The Cadillac Kings' nog steeds actief en brengen ze hun aantrekkelijke en hete blues door heel het Verenigd Koninkrijk en alle Europese uithoeken. De groep heeft enkele veranderingen ondergaan, maar ze behouden nog steeds de punch en groove die alleen ervaren muzikanten kunnen hebben, evenals een persoonlijk geluid dat hen uniek maakt en ervoor zorgt dat mensen altijd uit hun stoel opstaan en beginnen te dansen.

Met dit zesde album wil bandoprichter Mike Thomas een ode brengen aan alle grote muzikanten die door de jaren heen in zijn band hebben gezeten. Daarom beschrijft de achterkant van het album alle verschillende line-ups van de band, vanaf het begin tot het bereiken van die van 2018 en up-to-date, waaronder Mike Thomas op zang, mondharmonica en slide, Mal Barclay op gitaar en zang, Jason Reay op drums, Paul Cuff op bas en contrabas en Timm Penn op piano, accordeon en zang.

Twaalf nummers geven gestalte aan dit uitstekende album vol groove, houserockin’ blues, Zydeco, jumpblues, Texas en Chicago blues. Dit is een multivitamine-opname die kracht, intensiteit, vreugde en opwindend ritme overstroomt, terwijl alle muzikanten het geweldige ritme en de vitaliteit van muziek laten zien en communiceren die luisteraars van het begin tot het einde zal boeien.

Vijfenvijftig minuten van een fantastische mix van geluiden is te vinden in deze indrukwekkende opname die is gemixt in de Ealing Central studio's door Richard Manwaring (Talking Heads, Eric Clapton, Van Morison, John Lee Hooker, Tina Turner, Status Quo of Chick Korea onder andere) Dit is zeker een van de beste Britse bluesbands die je echt niet mag missen, want als je geen aandacht schenkt aan The Cadillac Kings krijg je daar altijd spijt van.

tracks:

01. Doubtin' Thomas (4:24)
02. Betty Lou Broke Outa Jail (3:44)
03. Bona Fide (4:06)
04. Cadillac Boogie (3:18)
05. It Ain't Smart (3:21)
06. Don't Fix It (2:59)
07. Havana Mama (5:26)
08. Farmer John (3:01)
09. Crash And Burn (3:44)
10. When One Door Closes (3:23)
11. Beer Drinkin' Woman (6:15)
12. Too Much Stuff (2:09)
13. Six Feet From A Rat (4:06)
14. Zombie Walk (4:32)