© Rootsville.eu

The Nighthawks (US)
tiltle: Sliant Six (EP)
music: Blues
release date: 2023
info artist: The Nighthawks


© Rootsville 2023


'The Nighthawks' was een idee in het brein van Mark Wenner lang voordat hij het kon implementeren. Hij was het muzikale product van de radio van voor 1958 in Washington D.C. Hij wist niet dat er regels waren tegen het vermengen van blues, R&B, honky-tonk country, doo-wop, gospel en rockabilly tot één heerlijke stoofpot.

De originele line-up van Nighthawks werd medio 1974 gespot. Door frontmannen Mark Wenner en de jonge Jimmy Thackery samen te brengen met een ervaren ritmesectie, Jan Zukowski op bas en Pete Ragusa op drums, heerste het kwartet over de snelwegen en honky-tonks tot Jimmy's vertrek in 1986 om een solocarrière na te streven. De band opende vele deuren en smeedde vele tourroutes voor hun tijdgenoten, waaronder de Fabulous Thunderbirds, Stevie Ray Vaughan en Robert Cray, en speelde met zoveel mogelijk blues- en rockabilly-legendes. Ze openden show na show voor Muddy Waters, James Cotton en Carl Perkins, en back-up en opgenomen met John Hammond en Pinetop Perkins.

Nu in 20213 brengen 'The Nighthawks' Een nieuwe EP uit met als titel 'Sliant Six'. Met deze zes nummers brengen ze ons terug richting ol'school Harmonica- en jump blues. Het is het 50e jaar dat de legendarische blues- en rootsband 'The Nighthawks' eindelijk weer op tournee gaat.

tracks:

01. Motor Head Baby (2:39)
02. Forty Days And Forty Nights (3:23)
03. Standing Around Crying (5:00)
04. You're Welcome To The Club (3:58)
05. Poor Me (3:31)
06. Don't Know Where She Went (3:15)